• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

HSBC, THY fiyat hedeflerini artırdı

HSBC, THY fiyat hedeflerini artırdı
Uluslararası yatırım kuruluşu HSBC tarafından hazırlanan raporda THY hisseleri için yatırım tavsiyesi değişmezken fiyat hedefi ise yükseldi.

 

Şirketin raporunda yer alan detaylar şöyle: 
 
“THY için 8.8 TL yeni hedef fiyat ile Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz”. 
 
THY’nin açıkladığı 117 adetlik Airbus dar gövdeli yeni uçak alımı planının şirket değerini artıracağına inanıyoruz. Daha önce siparişi verilen uçaklarla birlikte önümüzdeki beş yılda mevcut 212 uçaktan oluşan filosuna 106 yeni uçak daha katacak olan THY, koltuk kapasitesinde %50 civarında artış sağlayacaktır. Son beş yıldaki genişlemenin olumlu sonuçlarına dayanarak petrol fiyatlarındaki ılımlı seyrin de korunacağı varsayımıyla gelecek yıllardaki kapasite artışının olumlu olacağını düşünüyoruz. 
 
Revize tahminlerle 2013-2015 döneminde satışlarda yıllık ortalama %18, FAVÖK’de %21 ve net karda %15 büyüme öngörüyoruz. THY geçtiğimiz yıl son çeyrekte marjların aşağı yönde düzeltme yapmasına rağmen yıl genelinde oldukça başarılı sonuçlar elde etmiş, 2013 yılına da trafik verileri açısından güçlü bir başlangıç yapmıştır. Şirketin Türkiye’nin havacılık açısından avantajlı coğrafi konumundan faydalanarak yolcu büyümesini sürdüreceğini ve ayrıca başlıca rakiplere kıyasla maliyet avantajlarına dayanarak karlı büyümesine devam edeceğini düşünüyoruz. 
 
Filodaki önemli genişleme ve revize tahminler ışığında İNA (İndirgenmiş Nakit Akımları ) analizi ve çarpan kıyaslamalarına dayanan hedef değerimizi 5.9TL’den 8.8TL’ye yükseltiyoruz. Yeni hedefin işaret ettiği 12 aylık %20 getiri potansiyeli doğrultusunda “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi sürdürüyoruz. 
 
Tavsiyemize ilişkin başlıca riskler petrol fiyatlarında hızlı yükseliş, global ya da bölgesel havacılığı olumsuz etkileyebilecek dışsal faktörler (salgın, terör, jeo-politik tansiyon gibi) ve ÖİB’nin elinde bulunan %49.12’lik payın satışının resmi olarak gündeme alınması olacaktır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim