• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

HTKS 24 saat süreyle uyarı grevi yapacak

HTKS 24 saat süreyle uyarı grevi yapacak
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, bugün 24 saat süreyle uyarı amaçlı grev yapacak.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle;

"Sivil Havacılık dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin bir kaç gün önce, kendi personeli olan Hava Trafik Kontrolörlerine karşı yaptığı talihsiz açıklamlar Sivil Havacılık Dairesi tarihinde personele atılmış kara bir leke olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır.

Yapılan açıklamada “zaten az çalışıyorlar bir de fazladan personel istiyorlar”  şeklinde ifadeler bulunmaktadır. Hava trafik kontrolörleri tüm dünyada nasıl çalışıyorsa bizde aynı şekilde çalışıyoruz. Hava Trafik Kontrolörlüğü yoğun konsantrasyon ve dikkat gerektiren bir iştir. Bu yüzden dünyanın en riskli işleri arasındadır.  İki saatlik görevini tamamlayan kontrolörün yerine yedeği geçerek görevin devamlılığını aynı döngü ile sağlamaya devam eder. Görev başında iki saati aştıktan sonra çalışmaya devam eden kontrolörlerin radar ekranındaki uçak hareketlerini takip etmekte zorlandığı ve hata payının arttığı kaza-kırım araştırmalarında görülmüştür. Buna bağlı olarak da uçaklarda bulunan insanların yaşamlarının tehlikeye girmesi söz konusudur.  Ancak, daire yöneticilerinin yaptığı hesaba göre değerlendirirsek; Kontrolörler uçaklarla konuşmadıkları sürece, itfayeciler yangın çıkmadığı sürece, teknisyenler arıza olmadığı sürece,  askerler savaşmadıkları sürece hiçbir iş yapmıyorlar anlamındadır!

Hava trafiğinde sürekli artış yaşanmakta ancak birçok defa yaptığımız çağrılara rağmen yeni personel alınmamaktadır. Bir kontrolörün yetişmesi 2-3 yılı bulmaktadır. Bunlar daire tarafından iyi bilinmesine rağmen konuya gereken önem verilmemekte ve de “Nasıl olsa işler döner” mantığı ile personelin sırtına daha da yük bindirilmektedir. Sendikamız gece nöbetlerinde oluşan yorgunluğun azaltılması amacıyla sadece geceleri ekiplerdeki kontrolör sayısının bir artırılmasını talep etmiş ek-mesai sorununa ise gündüz ekiplerinden gece ekiplerine personel kaydırılarak çözüm bulunabileceği önerisini yapmıştır. Buna rağmen kontrolörler ek-mesai açgözlüsü olmakla suçlanmıştır! Burdan Sayıştaylığa açık çağrı yapıyor ve Sivil Havacılık Dairesinde çalışan hem üst düzey hem alt düzey personelin tamamının ne görev yaptığı ve ne kadar ek-mesai aldığının araştırılmasını talep ediyoruz.

Yaptığı talep karşısında bir kısım çalışan amirliğe çağrılarak sorgulanmış ve gözdağı verilerek çalışan üzerinde baskı kurulmaya çalışılmıştır. Sürekli, ortaya aslı olamayan dedikodular atılarak sendika yönetim kurulu sindirilmeye çalışılmaktadır. Bu hareketler hangi yöneticilik anlayışına sığmaktadır?  Yaptığımız her öneriyi küçümseyen ve art niyet arayan, eleştiriye ise kesinlikle tahamlü olmayan ve bunu kendine karşı yapılmış bir hakaret olarak gören bir yönetim anlayışı bugün Sivil Havacılık Dairesinde maalesef mevcuttur. En üzücü nokta ise bir kurum Müdürünün yaptığı açıklamalarla zaten hassas olan çalışma ortamını germesi, kendi personelini haksız yere açgözlü ve bu kadar aşağıda görmesidir. Böyle bir  zihniyeti kabul etmediğimizi ve Sivil Havacılık Dairesi ile olan tüm ilişkilerimizi askıya aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunar, kontrolörlere yapılan bu aşağılamayı protesto etmek için 22 Temmuz Salı günü 24 saatlik uyarı grevi yapacağımızı bildiririm.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim