• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Hükümetten Çukurova'ya yolcu garantisi

Hükümetten Çukurova'ya yolcu garantisi
Hükümetin, Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde, havalimanına her yıl 2.5 milyonu iç hat, 600 bini dış hat olmak üzere 3.1 milyon yolcu garantisi verdiği ortaya çıktı

Hükümetten Çukurova'ya yolcu garantisi

Hükümetin Adana-Mersin hattını Antalya gibi yeni bir turistik merkezine çevirmek üzere planladığı Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde, havalimanına her yıl 2.5 milyonu iç hat, 600 bini dış hat olmak üzere 3.1 milyon yolcu garantisi verdiği ortaya çıktı.

Buna göre, ihaleyi kazanacak yükleniciye ödenecek garanti bedeli ilk yıl 13.5 milyon Avro, ilk 10 yılda da 192 milyon Avro'ya kadar çıkabilecek. Devletin özel sektöre garanti ettiği yolcu miktarının, Çukurova'nın yerine geçeceği Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın yolcu sayısının iç hatlarda 3, dış hatlarda ise 2 katı kadar yüksek olması dikkat çekti. Cumhuriyet, hükümetin, perşembe günü çıkacağı Çukurova Bölgesel Havaalanının Yap-İşlet-Devret ihalesi şartnamesinin ayrıntılarına ulaştı. Şartnameye göre ihaledeki 3 önemli unsur şöyle: 

İşletmecilik komple verilecek: İlk defa tüm havaalanı işletmeciliğinin devri ile ilgili ihale yapılıyor. Konma/konaklama gibi tüm pist, apron hizmetlerinin de verileceği bir proje. Bugüne kadar, sadece terminal işletmeciliği ihale edilirdi. 

Adana'nın yerine geçecek: İhaleyi yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapanacağı yolunda herhangi bir taahhütte bulunmamasına karşın, projenin şehir içinde kalan ve rant potansiyeliyle dikkat çeken Adana Havaalanı'nın yerine geçmesi bekleniyor. 

En büyük havaalanlarından biri: Tarsus ilçesi sınırları içinde 10 milyon yolcu kapasiteli, 320 bin m2 kapalı alana sahip, Türkiye'nin en büyük havalimanlarından birisi olacak. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim