• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

IATA "Havacılık Verileri Sempozyumu" düzenleyecek

IATA "Havacılık Verileri Sempozyumu" düzenleyecek
IATA, 15-16 Kasım’da Miami’de uzmanların havacılıktaki veri zekası çözümlerini tartışabilecekleri benzersiz bir "Havacılık Verileri Sempozyumu" düzenleyecek.

IATA, 15-16 Kasım’da Miami’de uzmanların havacılıktaki veri zekası çözümlerini tartışabilecekleri benzersiz bir "Havacılık Verileri Sempozyumu" düzenleyecek. Sempozyumda dünyanın önde gelen havayollarının yanı sıra uçak yolculuğu ve hava ticareti uzmanları, verilerin gücünün havacılığın geleceğini şekillendirmeye nasıl yardımcı olabileceğini tartışacaklar.

IATA Finansal ve Dağıtım Hizmetleri Direktörü Charles de Gheldere “Havayolu sektörünü değil, tartışmayı geniş seyahat ve turizm alanına taşıyan güzel bir olay olacak” dedi.

YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME İÇİN FİKİRLER

Charles de Gheldere şunları anlattı: “Havacılığın veri kullanımı çok güncel bir konu ve IATA bu alanda zaten çok aktif. Fakat bir topluluğun yılda bir kez farklı sektör verileri konularını görüşmek üzere bir araya gelmesi için bir platformumuz yoktu. Yeni ürün geliştirmeyle ilgili daha fazla fikir alabileceğimizi düşünüyoruz ve bu platform çabalarımızda akıllı verilere öncelik vermemize ve onları düzenlememize yardımcı olabilir.

Veri; dağıtım, güvenlik, operasyonlar ve bakım da dahil olmak üzere havacılık sektöründe halihazırda büyük bir rol oynamaktadır.
İşleri bir adım ileriye götürmek ve sektördeki farklı veri bakış açılarını birbirine bağlamak istiyoruz”

IATA Finans ve Dağıtım Hizmetleri İş Zekası Projeleri Başkanı Andrei Grintchenko, IATA’nın yeni akıllı veri çözümleri geliştirmede ön planda olması gerektiğine blirterek şöyle devam etti: “Şu an, veriler ve farklı veri paylaşım modelleri ile nasıl başa çıkılacağı sektörün gündem konusu gibi görünüyor. Bence sektörün önünde yer almak ve tüm çabaları bir araya getirmek önemli bir konu. İşleri bir adım ileriye götürmek ve farklı veri bakış açılarını sektör birbirine bağlamak istiyoruz. Genel oturumlarda havayollarının veri yönetiminin genel yönleri üzerine tartışmalar yapılması planlanıyor.”

VERİLERİN KİLİT ROL OYNADIĞI KONULARA ODAKLANACAK

De Gheldere, “Havayolu, havaalanı ve tedarikçilerin, çeşitli akıllı veri çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceğini de düşünebilirsiniz” dedi.

De Gheldere şunları anlattı: “Programlar sergilenecek, tartışılacak ve birçoğu da sunulacak. Sektör ile alakalı kişiler için mevcut olan çeşitli veri bilgi araçları hakkında fikir kazanmak adına eşsiz bir fırsat. IATA’nın Doğrudan Veri Çözümleri (DDS) ve Akıllı Yolcu Hizmetleri (PaxIS) de sunulması planlanan veri girişimleri arasında yer alıyor. Ancak bunu IATA çözümlerine sınırlamak istemiyoruz. Programda ürünlerimiz sunulacak ve üzerinde tartışmalar yapılacak. Ancak, üçüncü taraf veri çözümleri de sunulacaklar arasında. Orada, hangi verilerin ve akıllı veri çözümlerinin ne olduğunu anlamaya çalışan teknoloji sağlayıcılar da olacak – tartışacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim