• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

IATA'nın yeni güvenlik kanalı tanıtıldı

IATA'nın yeni güvenlik kanalı tanıtıldı
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 3 yıl içinde havalimanlarında güvenlik kontrolleri sırasında oluşan kuyrukların son bulacağını açıkladı.

IATA, yeni güvenlik kanalı tanıtıldı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 3 yıl içinde havalimanlarında güvenlik kontrolleri sırasında oluşan kuyrukların son bulacağını açıkladı.

IATA tarafından yapılan basın açıklamasında, yeni güvenlik kanalı tanıtıldı. Havaalanlarında oluşturulacak güvenlik duvarları arasından geçen yolcunun üzerinde ya da el bagajında uçağa binmesinde sakıncalı bir malzeme varsa duvardaki işaretlerde kırmızı yanacak ve görevliler devreye girerek kişinin üzerindeki tehlikeli maddeye el koyacaklar.

Şayet yolcunun üzerinde tehlikeli bir madde yok ise duvardaki işaretler yeşil yanacak ve yolcu hiç duraklamadan güvenlik sisteminden geçmiş olacak. Oluşturulacak yeni güvenlik sistemi, az rizikolu, normal ve çok rizikolu olmak üzere üç bölümden oluşacak. Güvenlik elemanları şüpheli gördükleri şahsın yüksek rizikolu bölümden geçmesini isteyecekler.

10 yıl önce geliştirildi

IATA'dan Giovanni Bisignani yaptığı açıklamada "Güvenlik sistemi için yılda 5,5 milyar Euro kullanıyoruz ama güvenlik kontrollerinde yolcular birbirinin üzerine çıkacak şekilde kuyruklar oluşturuyor. Yeni sistem sayesinde yolcular Chec-in'den uçağa kadar hiç durdurulmadan, üzerlerindeki giysileri çıkarmadan, bagajlarını açmak zorunda kalmadan gidebilecekler. Sistemin bir bölümü henüz tam bitmedi. Tahminlerimize göre iki yada en geç üç yıl içinde kullanılmaya başlanır.

Sistem aslında 10 yıl önce geliştirildi. Bugüne kadar günün tehlikelerine göre uyarlandı. Artık tehlikeli maddeden, tehlikeli insana kadar her şey kontrollerde ortaya çıkacak" dedi. Yeni güvenlik sisteminin gelişmesine Uluslararası Sivil Havacılık Kuruluşu ICAO'nun da katkıda bulunduğu bildirildi. Sivil Havacılık Kuruluşundan Marit Kvarum, sistemin henüz AB komisyonuna sunulmadığını ve onaylanmadığını ancak onaylanmasını beklediğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim