• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

IATI neden sistem dışına çıkarıldı?

IATI neden sistem dışına çıkarıldı?
Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği IATA, IATI’nin neden sistem dışına çıkarıldığı ile ilgili açıklama yaptı

Uluslararası Hava Taşımaşıcılığı Brliği (IATA) IATI’nın ve onun acentelerinin biletleme yetkisinin geri alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

16-30 Eylül satışlarının parası ödenmedi

IATI’nin biletleme yetkisinin geri alınma nedeninin, şirketin 16-30 Eylül tarihleri arasında yapılan satışların paralarının hava yolu şirketlerine gönderilmemesi olduğu belirtilen açıklamada, IATI’nin yaptığı sorunun NewGen ISS programının uygulanmasından kaynaklandığı şeklindeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

IATI’nın sıkıntı yaşandığını belirttiği NewGen ISS programının Türkiye’de birkaç aydır yürürlükte olduğu belirtilen açıklamada, NewGen ISS programının acentelere esneklik ve sorunları daha kalay yönetmelerine imkan sağladığı kaydedildi.

Yükümlülüklerini yerine getirirlerse geri dönerler

IATI’nin hava yolu şirketlerine olan borcunu ödemesi ve Türkiye’deki seyahat acenteleri tarafından kabul edilen anlaşmaya uyması durumunda BSP’ye yeniden kabul edileceği kaydedilen açıklamada, BSP ve NewGen ISS’in Türkiye’de gelişen hava ulaşımı pazarı için hem acentelere hem de hava yolu şirketlerine istikrar ve finansal kesinlik sağladığı ifade edildi.

Numan Olcar: IATA üyesi acente sayısının azlığı dengesizlik yaratıyor

Konuyla ilgili TurizmGüncel’e açıklama yapan TÜRSAB IATA İhtisas Komitesi Başkanı Numan Olcar, Türkiye’de TÜRSAB üyesi 12 bin acenteden 8 bininin direkt veya dolaylı olarak geçimini uçak bileti satışından kazandığına dikkat çekti.

Bu acentelerden sadece 600’ünün IATA üyesi olduğunu ifade eden Numan Olcar, Türkiye’deki uçak bileti pazarını yüzde 60’a yakınının 5-6 IATA üyesi acente tarafından kontrol edildiğini söyledi.

Bu tip durumlarda hem bilet alan yolcuların, hem hava yolu şirketlerinin ve hem de yolcuların mağdur olabildiğine dikkat çeken Olcar IATA üyesi acente sayısının az olmasından dolayı pazarda büyük acentelerin ortaya çıktığını ve bunun da dengesizlikler yarattığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim