• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İBB pazartesi günü Haydarpaşa ihalesine itiraz ediyor

İBB pazartesi günü Haydarpaşa ihalesine itiraz ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi havadan sudan gerekçelerle davet edilmediği Haydarpaşa ihalesi için pazartesi günü Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz edecek. Çağlayan Adliyesi’nde de ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi havadan sudan gerekçeler gösterilerek çağrılmadığı Haydarpaşa Garı ihalesi için pazartesi günü harekete geçiyor. İBB, 21 Ekim Pazartesi günü Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak ihaleden hukuksuz şekilde elenmelerine ilişkin karara itiraz edecek. Çağlayan Adliyesi'nde de ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

İHALENİN GEÇMİŞİ

TCDD, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl depo sahalarını, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 15 yıllığına kiralamak için 4 Ekim 2019 tarihinde ihaleye çıkardı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın “caydırıcı olur” diyerek İBB'nin katılımını uygun bulmadığı ihaleye 4 teklif sunuldu.

İhalede sona Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan eski İBB çalışanı 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş'den oluşan konsorsiyum kaldı.

TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin TL olarak belirlediği ihalede 10 bin TL'lik sermayeye sahip Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin TL teklif sundu.

Tekliflerin açıklanmasının ardından, 15 gün içinde tarafların pazarlığa çağrılacağı açıklanarak ihale sonlandırdı. İhale komisyonunun tarafları pazarlığa davet etmesi beklenirken 18 Ekim günü ihalenin gerçekleştirildiği, İBB'nin davet bile edilmediği, yazılı olarak elendiklerinin bildirildiği öğrenildi. İhaleye tek başına davet edilen Hezarfen Danışmanlık'ın rakamı 350 bin liraya çıkardığı ve ihaleyi aldığı açıklandı.

KAYNAK: SPUTNİK

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim