• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İBB’den değnekçiliği bitirecek önemli adım

İBB’den değnekçiliği bitirecek önemli adım
İBB, İSPARK’ın mesai saatleri dışında, kent genelindeki açık otoparklarda vatandaşlardan zorla para isteyen değnekçilere karşı yeni önlemler aldı.

Yasadışı otoparkçılığı ve illegal uygulamaları bitirmek için 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olarak kurulan İSPARK, o tarihten günümüze dek kent genelinde, haksız otopark ücreti toplayanların önüne geçti.

İstanbul’un her yanında, yaklaşık 2 bin 300 çalışanı ve 500’e yakın otoparkta her gün, ortalama 120 bin sürücüye hizmet veren İSPARK, son günlerde bazı açık otoparklarda ortaya çıkan değnekçilere karşı önlemler aldı.

MESAİ SAATLERİ UZATILACAK, KAMERA TAKILACAK
Alınan önlemlerle ilgili açıklama yapan İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, kent genelinde vatandaşlardan yasadışı bir şekilde otopark ücreti toplamak isteyen değnekçiler gözlemlediklerini belirtti. Çakır, “Bununla ilgili olarak, gerek şirket içi gerekse güvenlik birimleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde; bazı önlemler almaya karar verdik. İlk olarak, değnekçilerin görüldüğü açık otoparklarda çalışan personelimiz için mesai saatlerini yeniden düzenleyerek uzatacağız” dedi.

1574361300_hqq_3787.jpg

Sloganlarının, ‘Güvenle park, güler yüzle hizmet’ olduğunu kaydeden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güvenli park için de çalışmalarımızı tüm İstanbul’da, özellikle sorunlu alanlarda arttırarak devam edeceğiz. Alacağımız önlemlerden biri olan mesai saatlerinin uzatılmasına yönelik çalışmalarımıza hemen başladık. Açık otoparklarda giriş ve çıkışlara bariyer sistemlerinin kurulması ile ilgili arkadaşlarımız saha incelemelerini sürdürüyor. Ay sonu itibariyle açık otoparklarda; hem aydınlatma hem bariyer hem de güvenlik kamerası sistemini hayata geçirerek buraları daha güvenli hala getireceğiz. Aldığımız önlemlerle bu tarz yasa dışı oluşumların oralarda, otopark ücreti tahsilatının önüne geçmiş olacağız.”

DEĞNEKÇİLERİ, 153 BEYAZ MASA’YA ŞİKÂYET EDİN
Çakır, vatandaşların değnekçilerle karşılaşması durumunda neler yapmaları gerektiği yönündeki bir soruyu da şöyle cevapladı: “Vatandaşlarımızdan, değnekçilere maruz kaldıklarında zaman kaybetmeden, 153 Beyaz Masa’yı arayarak, sorunu yaşadıkları yerle ilgili bilgi vermelerini rica ediyoruz. Biz de gerekli önemleri alarak ilgili birimlere bu yerlerle ilgili bildirimde bulunacağız. Vatandaşlarımızın başka bir sorunla karşılaşmaması için her türlü önlemi almaya hazırız.”

1574361298_hqq_3791.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim