• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İDATA VİZE BAŞVURUSU NEDİR? NASIL YAPILIR?

İDATA VİZE BAŞVURUSU NEDİR? NASIL YAPILIR?
Almanya ve İtalya için idata vize başvurusu işlemleri İdata aracılığı ile yapılması yasal olarak Almanya ve İtalyan konsolosluğu tarafından belirlenmiştir.

Almanya ve İtalya için idata vize başvurusu işlemleri İdata aracılığı ile yapılması yasal olarak Almanya ve İtalyan konsolosluğu tarafından belirlenmiştir. İDATA; İstanbul İtalya Başkonsolosluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu, Türkiye İtalyan Büyükelçiliği, Türkiye Almanya Büyükelçiliği, İstanbul Almanya Başkonsolosluğu ve İzmir Almanya Konsolosluğu ile birlikte çalışmaktadır. Randevulu sistemle çalışan İDATA danışmanlık şirketinden vize başvurusu için randevu talebinde bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra adresimiz üzerinden belirtilen vize evraklarını hazırladıktan sonra kargo ile size en yakın İDATA ofisine göndermeniz vize işlemlerinin başlaması için yeterli olmaktadır. Göndermiş olduğunuz evraklar İDATA yetkili danışmanları tarafından incelenmekte varsa eksik evraklar tarafınızdan yeniden talep edilmektedir. Evrak aşamasını tamamlayanlar randevu saati geldiğinde İDATA ofisinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Almanya için vize başvurusu yapan kişiler randevu saati geldiğinde parmak izi uygulamasına tabi tutulmaktadır. Avrupa Birliği 24.09.2014 yılında Türk vatandaşların vize başvurusu yaparken parmak izi alınmasına dair bir karar almıştır. Bu tarihten sonra Almanya’ya vize başvurusu yapacak her kişi parmak izi uygulamasına tabi tutulmuştur. Parmak izi uygulamasına bir kez tabi tutulan kişinin 5 yıl süresince parmak izi uygulamasına tabi tutulmayacaktır.

İdata Vize Başvurusu işlemlerinin randevulu sistemle uygulanmasından dolayı vize alma işlemleri yaklaşık olarak 10-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ticari vize başvuruları ve kültürel fuar ve kongre katılım maksatlı vize başvuru sonuçlarına 3-4 iş günü arasında karar verilmektedir.

Vize başvuruları için 3 aydan önce müracaat yapılamamaktadır. Bu nedenle seyahatinizi planladığınız tarihten 15-20 gün öncesinde vize başvurusunda bulunmak en ideal zaman dilimidir. Tarih hesaplaması yaparken dini bayram ve resmi tatillerde yasal herhangi bir işlem yapılamadığını göz önüne alarak vize müracaatlarını yapmanız gerekir.

Vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle Pasaportlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Yıpranmış ve 10 yıl öncesine ait pasaportlar vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasını sağlayacak önemli etkenlerden birisidir.

Vize başvurusu yatıktan sonra bekleme sürecinde idata www.pasaportvizesi.com Internet sitesi ya da çağrı merkezi telefon numaralarından vizenizin hangi aşamada olduğuna dair bilgi alabilirsiniz.

İDATA vize başvurularında danışmanlık hizmeti verdiği için cüzi miktarda danışmanlık ücreti talep etmektedir.


İdata Başvurusu Gerekli Evraklar

Almanya vizesi için danışmanlık hizmeti veren idata internet adresimiz üzerinden veya 0312 429 03 12 numaralı çağrı merkezi üzerinden başvuru talebinizi ileterek İdata başvurusu gerekli evrakları hazırladıktan sonra ülkemizden en çok vatandaşın gitme talebinde bulunduğu Almanya’ya gitmek için evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo ile konusunda uzmanlaşmış vize danışmanlarına iletmeniz yeterli olacaktır.

Almanya’ya turistik gezi amaçlı vize almak isteyenler için evrak listesi:

  1. Vize başvuru formu: adresinden başvuru formunu indirip tükenmez kalemle doldurabilirsiniz.

  2. Pasaport: En fazla 10 yıl önce alınmış olmalı, hasar görmemiş olmalı ve en az 6 ay geçerliliği olmalı

  3. Fotoğraf: Beyaz fonlu, son 3 ay içerisinde çekişmiş 2 adet biometrik fotoğraf

  4. Gelir durumunu gösterir belge: Son 3 aylık hesap hareketlerini içeren hesap cüzdanı fotokopisi

  5. T.C. kimlik kartı fotokopisi

  6. Seyahat süresinde bütün tedavi masraflarının tamamını karşılayacağını temin eden en düşük 30.000 Euro teminatlı bir sağlık sigortası. Sağlık sigortasının üzerinde Schengen bölgesinde geçerli olduğunu belirten bir yazı bulunması gerekir.

  7. Seyahat planını belirten gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonlarının yapıldığını gösterir belge

  8. Ayrıntılı nüfus kayıt örneği: Nüfus il müdürlüğünce ıslak imza ve mühür basılması gerekir.

  9. Gayrimenkul bildirimi: Almanya vize başvurusunda bulunacak kişi üzerine kayıtlı ev, araba, arsa gibi değerli mal varlıklarının tapu ve ruhsatı ya da kira getirilerin banka hesap cüzdanı üzerinden kira ibaresi taşıyan gelirlerin detayını içerir bütün belgeler.

Ticari şirket sahipleri yukarıda belirtilen belgeler dışında Almanya vize başvurusunda:

  1. Veri levhasının fotokopisini ve geçmiş 1 yılı kapsayan vergi ödemelerinin tümünü kapsayan belgeleri

  2. Ticari faaliyet belgesi

  3. Ticari sicil gazetesinin fotokopisi ve imza sirkülerini de gerekli belgelerin içine eklemelidirler.

Çalışan kişiler belirtilen belgeler dışında Almanya vize başvurusunda:

  1. Sosyal Sigortalar Kurumundan alacakları belge ile ilk işe giriş tarihlerini ispatlamalı

  2. SGK hizmet dökümünün listesini

  3. Maaş bordrosu

  4. Çalıştıkları iş yerinden seyahat için izin belgesini gerekli evrakların içine eklemelidirler.

Deneyimli uzman kadrosu ile idata Ankara www.pasaportvizesi.com başvurusu gerekli evraklar danışmanlarına gerek kargo yolu ile gerekse bizzat danışmanlık ofisine gelerek Almanya vizesi veya İtalya vizesi için gerekli evraklarınızı teslim ettikten sonra sizin adınıza başvuru işlemleri yürütülmektedir.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim