• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İDOBÜS Mudanya’da masaya yatırıldı

İDOBÜS Mudanya’da masaya yatırıldı
İDO’nun 22 Mart’ta Kabataş-Güzelyalı arasında hayata geçireceği ve Balıkesir, Manisa, İzmir’e de karayolu taşımacılığını başlatacak olan İDOBÜS, Bursa Kent Konseyi’nde tartışıldı.

İDO’nun 22 Mart’ta Kabataş-Güzelyalı arasında hayata geçireceği ve Balıkesir, Manisa, İzmir’e de karayolu taşımacılığını başlatacak olan İDOBÜS, Bursa Kent Konseyi’nde tartışıldı. Şehirlerarası otobüs terminalindeki firmaların da endişe duyduğu toplantıda, İDO yetkilileri, her türlü görüş ve önerilere açık olduklarını belirterek, Bursa’nın duyarlılığına teşekkür etti. 

Bursa Kent Konseyi ile Mudanya Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda İDO’nun 22 Mart’ta Kabataş-Bursa hattında uygulamaya geçireceği İDOBÜS projesi yetkililerle masaya yatırıldı.

Bursalı otobüs firmaları, Bursa Terminal Esnafı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Mudanya'daki toplantıya Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, İDO İş Geliştirme Direktörü Tolga Yardımcı, Mudanya Kent Konseyi Genel Sekreteri Zehranur Biricik ile çeşitli sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
 
Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İDO’nun 22 Mart’ta seferlere başlayacak olan İDOBÜS projesiyle ilgili ulaşım aktörlerinin ve halkın çeşitli endişeleri olduğunu belirtti. Güzelyalı iskelesinin İstanbul-Ege ve Akdeniz ulaşımındaki yerinin önemli olduğunu ifade eden Pala, bu toplantıyla kafalardaki soru işaretlerinin bir nebze kalkacağını söyledi.

DENİZDEN 4, KARADAN 8 OTOBÜS

İDO İş Geliştirme Direktörü Tolga Yardımcı, söz konusu projenin kombine taşımacılık projesi olduğuna dikkati çekti. Sabah saat 06’dan gece 12’ye kadar İstanbul ile karşılıklı yapılacak olan 13 seferde, deniz ayağının 4 deniz otobüsü ile karayolu ayağının ise 8 otobüsle sağlanacağının bilgisini veren Yardımcı, “İDO olarak bunu çağımızın getirdiği biz konsept proje olarak görüyoruz. Şu anda yapılacak olan her sefere bir otobüs tahsis edilecek. Yani 499 kişilik deniz otobüsünün her seferine 54 koltuklu bir otobüs verilecek. Halkımız, ilerleyen süreçte zaman ve konforu tercih etmeleri halinde bu pasta tabii ki büyüyecek. Dolayısıyla bu seferlerin artması diğer otobüs firmalarını da ortaya çıkaracak. Eğer, biz işin başında bu projeye endişelerle yaklaşırsak, bu bebeği ölü doğurmuş oluruz” diye konuştu.

EGE’YE YOLCULUK SADECE İSTANBUL’DAN

Bu arada toplantıda internet üzerinden satışa sunulan İDOBÜS biletlerinin yasal olmadığını öne süren Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Nusret Ertürk’e de yanıt veren İDO İş Geliştirme Direktörü Tolga Yardımcı, İDOBÜS adının projenin adı olduğunu belirterek, tüzel kişiliğin İDO AŞ olduğunu söyledi. Kombine taşımacılıkta deniz için ayrı biletleme, kara taşımacılığı için ayrı biletlemenin yapıldığını hatırlatan Yardımcı, kendilerinin de İDO tüzel kişiliği adı altında deniz ulaşımı için bilet kestiklerini, internet üzerinden satılan İDOBÜS’ler için “PRN” kodu verildiğini vurguladı.

Yardımcı ayrıca, Mudanya yada Bursa’dan bir yolcunun doğrudan Balıkesir, Manisa ve İzmir’e İDOBÜS’lerle yolculuk yapabilmesinin imkansız olduğunu söyledi. Bu arada Bursa Terminal esnafından bazı kişiler de bu uygulamayla terminalde çalışan birçok insanın mağdur olacağını bunun önlenmesi için de yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını isterken Divan Başkanı Pala, “Bugün burada herkes sıkıntılarını anlattı, İDO ve Bursa Büyükşehir Belediye yetkilileri kayıt altına alınan istekler üzerinde çalışmalarını yapacaklarına ve kimseyi mağdur etmeyeceklerine inanıyorum” dedi.
 
“İSKELENİN ADI, MUDANYA-BURGAZ OLSUN”

Toplantıda söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, deniz ulaşımına aracılık eden Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’ndeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait feribot iskelesinin isim değişikliğini gündeme getirdi. Mevcut iskelenin adının gerek İDO, gerekse Büyükşehir tarafından da “Bursa” olarak değil, “Bursa Mudanya Burgaz İskelesi” olarak anılmasını isteyen Aktürk, ayrıca daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şimdinin özelleşen şirketi olan İDO’nun yapacağı bu seferler sırasında da Mudanya Belediyesi’ne destek vereceğine inançlarının tam olacağını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim