• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İhracatta hedefi aşanlara 'yeşil pasaport' geliyor

İhracatta hedefi aşanlara 'yeşil pasaport' geliyor
Türkiye ihracat hedefine ulaşmak için büyük bir adım daha atıyor. Gümrük Bakanı Yazıcı, “İhracatta belli miktarı aşan işadamlarına yeşil pasaport verilebilir” dedi. Oda başkanları da bu kapsama girebilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB Genel Kurulu’nda işadamlarına yeşil pasaport verileceği şeklindeki açıklaması üzerine yapılan çalışmaları anlattı. Yazıcı, “Belki oda başkanlarına başkanlık süresince veya belli miktarda ihracat yapanlar miktarı korumaları şartıyla yeşil pasaport verilebilir” dedi. Gazetecilerle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri ve meslek odası başkanları ile işadamlarına yeşil pasaport verilmesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın işadamlarına yeşil pasaport verilmesi şeklindeki açıklaması sorulan Yazıcı, şöyle konuştu: “Yeşil pasaport konusu bizim ülkemizdeki sorunlarda birisi. Pasaport Kanunu’na göre 3. dereceye gelmiş olan bütün kamu görevlileri yeşil pasaport alıyor. Bunun dışında başka gruplar var. Bir düzenleme çalışmamız var. Belki oda başkanlarına başkanlık süresince veya belli miktarda ihracat yapanlara miktarı korumaları şartıyla yeşil pasaport verilebilir.”

HERKESE VERMEYİZ

Yeşil pasaportun ticaret erbabının rekabet gücünü artırmak, zaman kaybını önlemeye dönük olması gerektiğini söyleyen Yazıcı. “Bu tür avantajları vereceğimiz insanların da mutlaka dış ticaret hacimlerine ilişkin bazı kriterler getireceğiz. Henüz belirlemedik ama bir rakam kriteri getireceğiz. Herkese verelim şeklinde bir bakış yanlıştır.”

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim