• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İki Fransız pilot göçmenleri kurtarmak için uçak satın aldı

İki Fransız pilot göçmenleri kurtarmak için uçak satın aldı
Benoit Micolon ve Jose Benavente adlı iki Fransız Pilot, zor şartlarda satın aldıkları küçük bir uçakla Akdeniz’de ölüm riskini göze alarak yola çıkan mültecileri kurtarmaya çalışıyor.

Benoit Micolon ve Jose Benavente adlı iki Fransız Pilot, zor şartlarda satın aldıkları küçük bir uçakla Akdeniz’de ölüm riskini göze alarak yola çıkan mültecileri kurtarmaya çalışıyor.

Libya’nın başkenti Trablus’un 50 km kuzeyindeki alanda göçmen botlarının en çok battığı ve ölümlerin çok sık yaşandığı bölgeye uçacak olan pilotların ilk hedefi bu bölgedeki mültecileri kurtarmak.

Pilotlardan 49 yaşındaki Jose Benavente aynı zamanda gönüllü insan hakları kuruluşlarının Akdeniz’e gemi göndererek göçmenlerin kurtarılması için yapılan projenin kurucusu. Diğer pilot ise 'denizlerin gözü' olmak isteyen 35 yaşındaki Benoit Micolon.

İki Fransız pilot 2006’da birlikte pilotluk eğitimi aldıktan sonra bütün bütçelerini birleştirerek 130 bin Euro değerindeki 'Le Colibri' adlı uçağı satın aldı.

Mültecilerin çoğu zaman denizin ortasında botların devrilmesiyle yaşamlarını yitirdiğini göz önünde bulunduran iki pilot bu tür durumlarda mültecilere yakın olmak amacıyla uçak alma fikrini hayata geçirdi.

Jose Benavente, arkadaşı Benoit Micolon’u arayıp denizde ölüm riskiyle yüz yüze olan göçmenleri kurtarma fikrinden bahsettiğinde, pilot arkadaşının “daha cümlemi bitirmeden evet dedi” şeklinde konuştuğunu belirtti.

Pilot Benavente, “Elimizdeki tüm parayı ortaya koyduk, sonrasında da projemize destek olmak isteyenlerin küçük bağışlarda bulunabilmeleri için bir kampanya başlattık.” dedi. Uçak yakıtı ve diğer masraflar için hala bağışlara ihtiyaçlarının olduğunu belirten pilotlar, 1 Euro ile bile kendilerine destek olunabileceğini açıkladı.

İki pilotun uçakla göçmenleri kurtarma projesi birçok insan hakları savunucusu ve dernekleri tarafından ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta aşırı sağcı bir grubun Alp Dağları’nda İtalya-Fransa sınırı üzerinde göçmenlerin geçtiği yolları kapatarak eylem yapmasının ardından, insan hakları savunucuları “güzel şeyler de oluyor” diyerek göçmenlerin gelişinin engellenmesi yerine onlara yardım edilmesi gerektiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim