• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İlk Bursaray vagonu törenle teslim alındı

İlk Bursaray vagonu törenle teslim alındı
Bursa şehir içi ulaşımına önemli bir katkı sağlayacak, yeni nesil 30 Bursaray vagonundan ilki Bursa heyeti tarafından Almanya'da törenle teslim alındı.

BURSA'YA YENİ NESİL VAGONLAR

Bursa şehir içi ulaşımına önemli bir katkı sağlayacak, yeni nesil 30 Bursaray vagonundan ilki Bursa heyeti tarafından Almanya'da törenle teslim alındı.

Vagonları üreten Alman Bombardier fabrikasında gerçekleştirilen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içi ulaşımının en önemli aracı olan vagonların ilkini teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Toplam 30 vagondan ulaşan yeni filonun 2011 yılı içinde tamamlanıp Bursa'da raya indirileceğini ifade eden Altepe, "Vagonların tamamlanıp Bursa ulaşımında devreye alınması ulaşımda çok büyük rahatlama sağlayacak. Bilindiği gibi daha önce alınan vagonlar da Alman malıydı. Ancak, yine bir Alman firması olan Bombardier firmasına yaptırdığımız yeni vagonlar teknik açıdan çok üst düzeyde. Her türlü ulaşım konforunu sağlıyor." dedi.

Almanya'da Ağustos 2010 tarihinde yaşanan sel felaketi nedeniyle vagon tesliminin birkaç ay geciktiğini de hatırlatan Altepe, şunları söyledi: "Birkaç aylık gecikmeyle de olsa yeni vagonu teslim almaktan mutluyuz. Üstlenici firma, sel baskınının ardından önceliği bizim vagonlara verdi ve ilk olarak da Bursa vagonunu teslim etti. Bundan ötürü de ayrıca mutluyuz."

"YAZ AYLARINDA BURSALILARA KONFORLU BİR ULAŞIM SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ"

Vagonların devamının bundan sonra her ay üçer dörder adet teslim edileceğini de ifade eden Recep Altepe, "Yaz aylarında Bursalılara konforlu bir ulaşım sağlamış olacağız. Hatlar bir yandan doğuya ve batıya uzanırken, diğer yandan eksik olan vagonlarımızı tamamlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Bursaray üniversite etabının tamamlanması ve yeni vagonların gelmesiyle birlikte Bursa ulaşım sisteminde yeni bir takım planlamalar da yapacağız. Bursaray'ın ulaşım sistemimizdeki ağırlığı daha da artacak. Şu an günde 150 bin civarında yolcu taşıyoruz. Yeni vagonlarla birlikte bu sayı 250 bin civarına yükselecek. İlave Bursaray hatlarının tamamlanmasıyla birlikte vagon artış oranından daha yüksek oranda yolcu taşıyabileceğiz." diye konuştu.

Yeni nesil 30 vagonun Bursa'ya ulaşmasıyla birlikte toplam vagon sayısı 78'e ulaşacak. Teslim töreninde konuşan Bombardier firması Genel Müdürü Volker Eickhoff ise 30 vagondan oluşan filonun ilkini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kalan 29 aracı da yılsonundan önce teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Eickhoff, vagonları Bursa sokaklarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

İlk vagonu teslim alan Başkan Altepe ve Bursa heyeti, ilk sürüşü fabrika sahasında gerçekleştirdi. Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Danışmanlar Taha Aydın ve Levent Fidansoy ile meclis üyelerinin katıldığı törenin ardından, Marsilya, Roterdam, Frankfurt ve Dortmunt gibi Avrupa'nın önemli kentlerine vagon üreten Bombardier'in üretim tesisleri gezildi. Başkan Altepe, üretim bandındaki yeni Bursaray vagonlarının yapımını izledi. Başkan Altepe, Bombardier firması Raylı Sistemler Başkanı Germar Wacker ve mühendislerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim