• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İlk inişini Corendon uçağıyla gerçekleştirdi

İlk inişini Corendon uçağıyla gerçekleştirdi
SHGM'ye yapılan iniş başvurusuna henüz olumlu bir yanıt alamayan Scanway, Gazipaşa Havaalanı'na ilk inişini Corendon uçağıyla gerçekleştirdi.

Corendon, dün Scanway’in 180 Danimarkalı yolcusunu havaalanına indirdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Scanway’in sahibi Gündüz Doğusoy’un da bulunduğu uçağı, Alanya ve Gazipaşa belediyeleri, kurdukları stantlarla karşıladı. Ayrıca Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ALTİD Başkanı Gülçin Güner, ALDÖBİR Başkanı Mehmet Şahin, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu gibi isimler de karşılamada yer aldı. Uçuşların 10 Kasım'a kadar süreceği belirtildi. Scanway Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Şimşek, ALDÖBİR Başkanı Mehmet Şahin ile ayak üstü sohbet ederek görüş alışverişinde bulundular.

Scanway Tur Operatörü, Gazipaşa Havalimanı’na ilk yolcularını indirdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptıkları iniş başvurusuna henüz olumlu bir yanıt alamayan Scanway, ilk inişini Corendon uçağıyla gerçekleştirdi.
Gazipaşa Havalimanı’na 189 kişilik ilk 737-800 tipi charter uçağını indiren Corendon firmasının dün Scanway’in 180 yolcusunu Gazipaşa Havalimanı’na indirdi. Danimarka’dan kalkan uçak saat 16.30’da Gazipaşa Havalimanı’na sorunsuz iniş yaptı. İçinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Scanway’in sahibi Gündüz Doğusoy’un yanı sıra Danimarkalı turistlerin bulunduğu uçağı Alanya ve Gazipaşa Belediyesi kurduğu stantlarla karşıladı.

ALANYA HEYETİ KARŞILADI

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ALTİD Başkanı Gülçin Güner, Alanya Dövizciler Birliği ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu gibi isimler gelen heyeti karşıladı.

HEDEFİMİZ YÜZBİN TURİST

Corendon Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Corendon’un seferlerinin artarak devam etmesini umduklarını belirterek, “Tabiki bizim uçuşlarımız başlangıç uçuşları. Bir havalimanını, ülkeyi, destinasyonu tanıtmak maliyetli ve zor bir iştir. Hiçbir şey kolay olmuyor. Şuana kadar sorunsuz olarak uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Bize olan desteğin devam etmesi halinde uçuşlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz Alanya’ya 100 bin yolcu getirmek” dedi.

BİZİM EKSİĞİMİZ YOK

Scanway Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Şimşek ise 2012 yılından ümitli olduklarını belirterek, yüksek yaz sezonunda ekstra iki sefer daha ilave edileceği ve uçuşların direkt olarak Kopenhag ve Billund’dan gerçekleşeceğini belirtti. Alanya’ya tatile giden Danimarkalı turistlerin ağırlıklı olarak Antalya Havalimanı’na indiğini ve bu nedenle 2 saatin üzerinde karayolu yolculuğu yapmak zorunda olduklarını belirten Şimşek, “Danimarka-Gazipaşa seferlerinin başlamasıyla bu yolculuk bir buçuk saat daha kısalmış olacak. Bir aksilik çıkamazsa 10 Kasım’a kadar Gazipaşa uçuşlarına devam edeceğiz" dedi.

HAFTADA 4 UÇUŞ

Sivil Havacılık’tan bekledikleri iznin çıkması halinde haftada 4 uçuş yapmayı planladıklarını kaydeden Şimşek, “Gönül isterdi ki uçuşlarımız nisan ayında başlasın. Corendon’la yaptığımız işbirliği sonucunda bugünleri gördük. Önceden 4 uçuş planlamıştık ancak şuan haftada 2 uçuş yapacağız” diye konuştu. Sivil Havacılık’ın izni niçin geciktirdiği yönündeki soruya da yanıt veren Şimşek, Scanway’in bir eksiği bulunmadığını, tamamlanması gereken bir süreci beklediklerini söyledi. Corendon’un “We love Alanya” isimli uçağı 187 yolcusuyla Danimarka’ya uçtu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim