• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

İlk organik yakıtlı uçuş gerçekleştirildi

İlk organik yakıtlı uçuş gerçekleştirildi
Havacılık sektöründeki uzmanların tahminlerine göre de organik yakıt sayesinde milyonlarca ton karbondioksit salınımı engellenebilecek.

İlk organik uçuş gerçekleşti

Havacılık sektöründeki uzmanların tahminlerine göre de organik yakıt sayesinde milyonlarca ton karbondioksit salınımı engellenebilecek.

Paris yakınlarındaki Le Bourget’de gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık Şovu’nda öne çıkan konuların başında organik uçak yakıtları da yerini aldı. Çevreye daha az zarar vererek uçmanın mümkün olduğunu göstermek amacıyla şov sırasında organik yakıtla ilk transatlantik uçuş gerçekleştirildi.

New Jeersey’ye bağlı Morristown’dan kalkan çift motorlu uçak yedi saatte Paris’e ulaştı. Yüzde elliye varan oranda organik yakıt kullanan uçak, güzergahını normalden beş buçuk ton daha az karbondioksit salınımı yaparak tamamladı.

Honeywell firmasına ait Gulfstream G450 tipi jet uçağıyla uçuşu gerçekleştirilen Pilot Ron Weight diğer uçuşlara kıyasla herhangi bir fark yaşamadığını dile getirdi. Weight uçakta herhangi bir modifikasyon gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Diğer yandan organik yakıtlar tarım alanlarını talan ettikleri iddiasıyla çevrecilerin eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamıyor. Ancak Honewell firması camelina bitkisinden elde edilen organik yakıtın, çok dar bir alanda ve buğdayla dönüşümlü olarak yetiştirilebildiği karşılığını veriyor.

Organik yakıtın halihazırda pahalıya malolduğunu belirten kurtarma pilotu Fred George, uzun vadede petrolün varilinin yüz elli dolara kadar çıkacağını ve bunun da sektörde organik yakıta yönelimi beraberinde getireceğini ifade ediyor.

Kerozin fiyatlarındaki artışın daha fazla biyolojik yakıt üretilmesini sağlayacağını ifade eden George, petrolün varil başına fiyatının artmasıyla organik yakıtın da piyasada rekabet edebilir hale geleceğine dikkat çekiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim