• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İlk ticari Hyperloop hattı Abu Dabi’de kuruluyor

İlk ticari Hyperloop hattı Abu Dabi’de kuruluyor
Yüksek hızla hareket eden kapsüllerle yeni nesil ulaşım deneyimi sunan Hyeploop projesinin ilk ticari hattı Aud Dabi'de kuruluyor.

Süper hızlı yeni nesil bir ulaşım yöntemi olan Hyperloop üzerinde çalışan şirketlerden biri olan Hyperloop Transportation Technologies, Yas Adası’ndaki Formula 1 pistini inşa eden Aldar PJSC şirketiyle Abu Dabi’ye Hyperloop hattı kurmaya hazırlanıyor. Anlaşmaya göre, Abu Dabi ile Dubai sınırında bulunan Al Maktoum Uluslararası Hava Alanı yakınına kurulacak olan ticari Hyperloop hattının 2020 yılında kullanıma açılması planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkentinde kurulacak olan Hyperloop hattının 10 km uzunluğunda olacağı ve Hyperloop Transportation Technologies'in inşa sürecini birkaç farklı aşamaya böldüğü belirtiliyor.

“Bu anlaşma dünyanın ilk ticari Hyperloop hattının Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulmasını sağlayacak” diyen Hyperloop Transportation Technologies Başkanı Bibop Gresta, uzun vadede planlarının ise Abu Dabi’den Al Ain’e, Dubai’den Riyad’a kadar uzanan dev bir Hyperloop hattı oluşturmak olduğunu söyledi. Gresta, BAE hükümetinin desteği sayesinde Hyperloop hattının ilk bölümünün Expo 2020 fuarına yetiştirilmesinin planlandığını duyurdu.

Kurulacak olan hattın hızının ne olacağı ya da yolculuk süresi ile ilgili bilgi verilmedi. Fikir babası Elon Musk olan Hyperloop, teoride saatte yaklaşık 1000 km hızla hareket edebilen kapsüllerle yolculuk yapmayı vaad eden bir teknoloji. Şimdiye kadar yapılan denemelerde ise bu hıza ulaşılamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim