• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

'İlk Türk sivil uçağı'nın 3 boyutlu resmi tamamlandı

'İlk Türk sivil uçağı'nın 3 boyutlu resmi tamamlandı
Dünyaca ünlü sokak resmi sanatçısı Alex Maksiov tarafından Eskişehir'deki AÜ Havacılık Parkı'na çizilen "VECİHİ XIV''ün 3 boyutlu resmi tamamlandı.

Dünyaca ünlü sokak resmi sanatçısı Alex Maksiov'un Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havacılık Parkı'na yaptığı ilk Türk sivil uçağı "VECİHİ XIV'ün 3 boyutlu resminin çizimi sona erdi.

AÜ Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık parkına ilgiyi artırmak için ''VECİHİ XIV''ün 3 boyutlu resminin yapılması projesini tamamladıklarını söyledi.

Gerede, 28 Eylül 1930'da Eskişehir semalarından Ankara'ya doğru uçan "Vecihi XIV''ü, 86 yıl sonra tekrar havacılık kenti Eskişehir'e getirdiklerini ve havacılık parkına yakışır bir eser bıraktıklarını aktardı.

"VECİHİ XIV''ün sokak resmi sanatçısı Alex Maksiov tarafından 3 boyutlu resminin çizildiğini belirten Gerede, " Vecihi Hürkuş onurlandırılması gereken havacılarımızın başında geliyor. Bu proje ile bunu başardık diyebiliriz. Yapım aşaması 6 gün sürdü. Bu çalışma ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Parka gelenler burada hatıra fotoğrafı çektirme imkanı da bulacak." dedi.

Vecihi Hürkuş

Vecihi Hürkuş 6 Ocak 1896 tarihinde İstanbul'da doğdu. I. Dünya Savaşı'na ve Kurtuluş Savaşı'na da katıldı. Kurtuluş Savaşı'nın ilk ve son uçuşunu yapan pilottur. 1930'da Kadıköy'de bir keresteci dükkanını kiralayarak, 3 ay içinde ilk Türk sivil uçağını, VECİHİ XIV'ü inşa etti. İlk uçuşunu 27 Eylül 1930'da Kadıköy Fikirtepe'de yaptı. Bu uçuştan sonra VECİHİ XIV ile önce Yeşilköy'e, sonra Ankara'ya uçmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim