• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İlker Aycı; "THY büyümeye devam ediyor"

İlker Aycı; "THY büyümeye devam ediyor"
THY Genel Müdürlük binasında Avrupalı gazetecileri ağırlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 15 Temmuz sürecini, THY'nin yaşadıkları ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Aycı, büyümeye devam edeceğiz dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Avrupa'dan gelen çeşitli gazete, dergi ve blogger'lara 15 Temmuz'da yaşanan olayları anlattı.

Geçtiğimiz günlerde Uzakdoğu'dan gelen kafileyi ağırlayan THY, bu kez de Avrupalı gazetecileri ağırladı. THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen toplantıda İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca simultane tercüme yapıldı. Toplantıya Turkish Do&Co Genel Müdürü Atilla Doğudan da katıldı.

İlker Aycı'nın konuşmasından bazı bölümler şöyle;

Türk Hava Yolları olarak biz tabiî ki etkilendik yaşananlardan. Ancak, seyahat özgürlüğünü tehdit edecek şekilde dünyanın her yerinde saldırılar var.  Bir bakıyorsunuz Amerika’da olay çıkıyor. Gün geçmiyor ki Avrupa’da, Afrika’da bir olay olmasın. Dünyanın her yerinde bir şeyler oluyor. Olmaz dediğimiz gelişmeler, saldırılar meydana geliyor. Ve bugün anlaşılıyor ki; hatırlayın; 2008-2009 ekonomik krizinde bunu8n en büyük sonuçlarından biri olarak paranın dolaşım hızının yavaşladığını yaşadık. Paranın dolaşım hızının yavaşlaması demek, ekonominin, dünya ekonomisinin büyüme hızının yavaşlaması, dünyadaki yatırım hızının yavaşlaması demektir.

Şimdi, yaşanan gelişmeler, bunun ikinci bir safhası var önümüzde. Başka bir şey seziyoruz. O da insanların özgürce seyahat edebilmesini ve dolaşım hızının azaltılması veya azalmasına sebep olabilecek bir güvenlik tehdidi söz konusudur dünyada.  Uluslar arası işbirliği, uluslar arası alınacak müşterek tedbirler, özellikle havacılık sektöründe, turizm sektöründe, güvenlik sektöründe, birçok alanda atılacak ortak sektörel adımlar, ortak adımlar, insanların özgürlüklerini kısıtlanmadan ancak güvenliklerini de olabildiğince garanti edecek şekilde çalışmalarla düzenlenmek zorunda diye düşünüyorum.

Gün geçmiyor ki biz yeni bir tedbir almayalım. Havalimanlarımızda tedbirler alıyoruz, uçaklarımızda tedbirler alıyoruz, uçucu ekibimizde tedbirler alıyoruz, dünyadaki tüm şirketler benzer şeyleri yapıyorlar. Bunların en anlamlısı kendi başınıza aldığınız tedbirler dışında ortak alınan ve atılan adımlar, tedbirlerdir. Bu terör örgütlerini, terör eyleminde bulunacak kötü niyetli insanları caydıracak, geri adım attıracak ve insanların seyahat özgürlüğünü korumalarını sağlayacak çok önemli bir adımdır diye düşünüyorum. 

"BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Türk Hava Yolları (THY) olarak büyümeye devam ediyoruz. Yeni destinasyonlar açıyoruz. Örneğin bu yıl Havana’yı açacağız. Seyşeller’i açacağız.  Biz şu anda hâlihazırda dünyadaki önemli leisure ve turizm noktalarından Maldivler’e uçuyoruz. Aynı şekilde Mauritius’a uçuyoruz. Şimdi Phuket’e uçacağız. Zanzibar’a uçuyoruz. Caracas’ı açıyoruz. Bunlar çok önemli noktalar. Bogota ile Panama’yı yeni açtık. Miami’yi, peşinden Atlanta’yı açtık. Yeni noktalarımızı açmaya devam edeceğiz. Turizm ve leisure noktalarına uçarak yolcuların güvenle, süratle, ihtimam ve ihtiyatla uçmalarını sağlayacağız.

IFE sistemlerimizle, uçak içi eğlence sistemlerimizde yenilikler yapıyoruz. Dünyadaki en kaliteli 3 şirketten biri olarak yolcu anketlerinde çıkıyoruz. IFE kalitesinde dünyada 2 numarayız. Yolcularımız, müziklerimizi, filmlerimizi ve eğlence sistemimizi beğeniyor ancak biz bununla yetinmiyoruz. Yenilikler yapmaya devam ediyoruz. İnternet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Tüm geniş gövde uçaklarımızı kablosuz internet ile donatarak daha sonra da dar gövdeye yayılacak bir sistemi, yolcularımızın özellikle uçuş deneyimleri veya transfer deneyimleri ya da dinlenme deneyimleri sırasında maksimum teknolojiden yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Washington’daki Lounge’ımızı açmaya gideceğiz gelecek hafta. Fiilen açık ama resmi açılışını önümüzdeki Cuma günü yapacağız.  Moskova’daki Lounge’ımız devam ediyor. Ardından New York’ta JFK Havalimanı’ndaki Lounge’ımız gelecek. Yolcularımızın Lounge deneyimini bir üst boyuta taşıyacağız. İstanbul’da dünyanın en iyisi seçilen Lounge’ımızından bile daha iyi olacak. Çıtayı daha yükseğe çıkaracağız.

"AFRİKA'NIN BİR NUMARASIYIZ"

Afrika’da 40’ın üzerinde rotaya uçuyoruz. Afrika’nın bir numarası haline geldik. Afrika pazarını çok önemsiyoruz. Orada olmaktan mutluyuz. Gün geçtikçe de şirketimizde Afrikalı personel istihdam ederek insan kaynağımızı da daha farklı hale getiriyoruz. Özellikle Çin gibi, Japonya gibi, Afrika gibi, Rusya gibi önemli hatlarda yerel dili bilen kabin memurlarını istihdam etmeye devam ederek yolculara kendi dilinde hitap edebilecek bir hizmet kalitesini sunmaya çalışıyoruz.

Türk Hava Yolları olarak yeniliklerin peşinden gitmeye devam edeceğiz. Altı buçuk yaşında genç bir filoya sahibiz. Bugün yaklaşık 330 uçaklık bir filoyuz. Düşünün; 60-65 uçaklık bir filonun özelleştirme sonrası nasıl 330 uçaklık bir filoya dönüştüğünü. Geniş ve dar gövde uçaklarımızla özellikle 4 saatlik rotada 55 ülkeye direkt uçan ve bugün dünyada 294 noktaya direkt uçan bir havayolu olarak, yolcularımız THY deneyimini yaşatmaya çalışıyoruz.

Biz 15 Temmuz gecesini yaşadıktan sonra bazı yazılı dokümanları da paylaştık yolcularımızla. Bazıları sorabilir neden bunu yaptınız diye. Ülkemizde neler olduğunu anlatmak zorundaydık. Çünkü uluslar arası medyada ve değişik ülkelerde okuduğumuz haberlerde burada yaşananlar farklı yorumlanmıştı. Oysa bizim yaşadıklarımız, deneyimimiz daha farklıydı. Ülkemizde iletişimde bulunduğumuz paydaşların hazırladığı kitapçık, broşür ve benzeri çalışmaları paylaştık. Biz de kendi açımızdan bir dosya yapıp, Skylife dergimizin içerisinde de paylaştık. Burada amacımız bir havayolu şirketini siyasallaştırmak değil. Tam tersine, ülkemizle ilgili gerçekleri dünya kamuoyu ile paylaşmak için önemli platformlardan biri olarak biz varız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim