• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Infotech Batika, limanlarda ‘Blockchain’ kullanacak

Infotech Batika, limanlarda ‘Blockchain’ kullanacak
Infotech Batika, kendi işletmesi altında olan limanlarda Blockchain tabanlı bir sistem kullanmayı planlıyor. çalışmalara başlayan şirket, bu amaç doğrultusunda Iconic ile ortaklık anlaşması yaptı.

Rusya’daki lojistik şirketlerinden Infotech Batika, kendi işletmesi altında olan limanlarda Blockchain tabanlı bir sistem kullanmayı planlıyor.

Yerel haber kaynaklarından Morvesti tarafından yapılan habere göre ülkedeki Infotech Batika adlı bir lojistik şirketi, limanlardaki faaliyetlerini daha verimli hale getirebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar verdi.

Yine yerel haber kaynaklarına göre şirket, şimdiden Edge.Port adlı bir Blockchain sistemi geliştirebilmek için çalışmalara başladı. Şirket, bu amaç doğrultusunda Moskova’daki Blockchain şirketlerinden olan Iconic ile ortaklık anlaşması yaptı.

Şirketin şu ana dek yaptığı açıklamalara göre müşteriler, bu platform sayesinde limanlardaki faaliyetlere ilişkin kapsamlı bilgiler elde edebilecekler. Morvesti tarafından yapılan habere göre müşteriler ayrıca gerekli park izinlerini veya kiralık bot işlemlerini bu platform aracılığıyla halledebilecekler.

Infotech Baltika tarafından yapılan açıklamalara göre, şirket Blockchain teknolojisi sayesinde normalde 4 saatte yaptığı işlemleri 25 dakikada yapabilecek.

Blockchain’in avantajları henüz bitmiş değil. Şirket ayrıca bu teknoloji sayesinde gemilerdeki yüklerin boşaltılması sırasında 1 saat tasarruf edebileceğine inanıyor. Bu da limanlardaki genel kapasiteyi yüzde 3’ten yüzde 5’e çıkarır ve şirketin daha fazla iş yapmasına imkan tanır.

Infotech Baltika Rusya ve birkaç farklı Avrupa ülkesinde toplamda 14 liman işletiyor. Yılda 3 binden fazla gemiyle iş yapan şirket 2017 yılında St. Petersburg’un en iyi kargo taşımacısı seçilmişti.

Günümüzde finans ve sağlık gibi çeşitli alanlarda kullanılan Blockchain teknolojisini lojistik sektöründeki bu gibi amaçlar için kullanılmaya da devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim