• BIST 9988.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

İngilizce Gramer Konuları Demonstratives konusarakogren.com' da!

İngilizce Gramer Konuları Demonstratives konusarakogren.com' da!
Oldukça önemli olan İngilizce eğitiminde farklı teknikler kullanılmaktadır.

Birçok kursta verilen geleneksel öğretim tekniklerinin kısa bir süre sonra oldukça sıkıntılı olabildiği görülmektedir. Bilhassa gramer konularında yapılan yöntemlerin faydası oldukça azdır. Gramer konuları içinde önemli ve temel konulardan bir tanesi olan demonstratives isim ve sıfat olarak ikiye ayrılmaktadır. İşaret zamirleri olarak ifade edilebilecek this, these, that ve those farklı amaç ve şekiller ile kullanılmaktadır. “Bu” ifadesine karşılık gelen this kelimesi daha yakında olan kişi ya da nesneyi karşılamak için kullanılmaktadır. Aynı zamanda yakın olan nesne ya da kişinin tekil olması da gereklidir. These ise yakında bulunan ancak çoğul olan nesneler ya da kişiler için kullanılmaktadır. “Şu” anlamına gelen That kelimesi ise uzakta olan kişi ya da nesneler için kullanılmaktadır. Those kelimesi ise uzakta olan çoğul nesne ya da kişileri tanımlamak için kullanılan ektir. İsmin yerine kullanıldığı zaman zamir olarak anlaşılan bu eklerin isim ile birlikte kullanılmaları halinde ise işaret sıfatları olmaktadır. Birbirlerinden ayrım yapılabilmesi için cümlenin yapısına bakmak bu nedenle gerekmektedir. Aksi halde ekin durumunda bir sonuç çıkarılması oldukça zordur.

Gramer konuları içinde önemli bir yer tutan başta geçmiş zaman olmak üzere birçok zaman kavramında İngilizce kelimelerin üçüncü hali kullanılmaktadır. Bundan dolayı da farklı türlerde karşımıza çıkan bu hallerin ezberlenmesi kişiye önemli bir katkı getirmektedir. Düzenli olan kelimelerin sonlarına “ed” takısının getirilmesiyle elde edilen üçüncü haller bazı durumlara özel olarak tamamen farklılaşabilir. Bundan dolayı düzensiz olarak bilinen kelimelerin üçüncü hallerinin ezberlenmesi şarttır. Bu ezberleme işlemi içinde modern tekniklerin kullanılabilir olması önemlidir. Başta çağrışım teknikleri olmak üzere çeşitli yöntemler ile daha kolay ve kalıcı bir şekilde ezberlenmesi mümkün olmaktadır. Düzenli olsa da bazı harflerin sahip oldukları özelliklerden dolayı değişim yaşayan kelimelerde yine aynı şekilde öğrenilebilir. Bilhassa sonu e ile biten kelimelerde sadece “d” eki getirilmektedir.

İngilizce öğreniminde önemli bir etkiye sahip olan bu gramer konuları dışında farklı şekillerde de öğrenim sağlanabilmektedir. Özellikle kelime ve cümle kalıplarının öğrenilmesi pratik yapılmasını kolaylaştıran temel etkenlerden olmaktadır. Bundan dolayı mutlaka farklı konulara ait kelime daracığının geliştirilmesine büyük özen gösterilmelidir. Başta iş hayatında olmak üzere hemen hemen her alanda büyük avantajlara sahip olan İngilizcenin öğrenilme sürecinde bilgisayar oyunlarının etkisi de yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle çocukların öğrenimi için çok daha faydalı olduğu bilimsel veriler ile kanıtlanan çeşitli bilgisayar oyunları bulunmaktadır. www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-bilgisayar-oyunlari/ linki ile açılan sayfada İngilizceyi en fazla geliştiren bilgisayar oyunları sıralanmaktadır. Bunların oynanması durumunda önemli bir kazanımın elde edileceği de bilinmelidir. İlk sırada yer alan Sims oyunu ev yaşantısı üzerine kuruludur. Gelişime bağlı olarak nüfus sayısı artmakta ve büyük bir aile yaşantısı kazanılmaktadır. Başta ev ürünleri olmak üzere çeşitli ürünlerin öğrenimi mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra İngilizce olarak verilen komut ve görevlerinde anlaşılması için İngilizcenin araştırılması gerekebilmektedir. Bu nedenle hem kelime hem de farklı cümle kalıplarını öğrenmek için Sims oyunu en idealidir. Bunun dışında strateji, savaş ve futbol oyunları da yine fayda sağlayan diğer bilgisayar oyunları olarak sayfada mevcuttur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim