• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İngilizce Ve Türkçe Testlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngilizce Ve Türkçe Testlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Özellikle orta sınıf ve lise öğrenim hayatı; yabancı dil ve anadil eğitiminin en verimli olarak alınabileceği zamanlar arasında yer almaktadır.

Bu dönemlerde öğrenilmesi gereken temel eğitim ve konuları kavramak bunlar ile birlikte yeterli sayıda testler çözerek; bu öğrenimleri pekiştirmek oldukça önemlidir. Bu anlamda hem İngilizce Testi hem de anadilimiz olan Türkçe testi ve sorularında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmakta. Bu anlamda dikkatli olmak hem net sayılarını artıracak hem de test çözme yeteneğini geliştirecektir. Peki, bu anlamda öğrenciler nelere dikkat etmeli? Konu Hakkında Bilgi Edinin Test çözmek sanılanın aksine sadece bir ders pekiştirme veya konunun kavrayıp kavranmadığı ile ilgili bilginin anlaşılmasının yolu değildir. Test çözmek aynı zamanda bir sanattır ve bilgi sahibi olunmadan hiçbir sanat yapılamaz. Bu anlamda hem İngilizce testlerinde hem de Türkçe testlerinde konu ile ilgili bilgi sahibi olunmadan test çözmek oldukça yanlıştır. 

 

Konu hakkında bilgi sahibi olunmadan çözülecek testler hem kafa karışıklığına hem de yanlış bilgilerin hafızaya kazınmasına neden olacaktır. Bu sebeple öğrenciler her hangi bir konuda İngilizce veya Türkçe testleri çözmeden önce konu ile ilgili tüm bilgileri kavramalı ardından ise test çözme aşamasına geçmelidirler. Soruları ve Şıkları Dikkatli Okuyun Genel anlamda hem Türkçe Testi hem de İngilizce testlerinde soruları hızlı okumak ve anlamadan değerlendirmek, sorunun yanlış olarak sonuçlanmasına neden olacaktır. Çünkü test soruları, klasik soruların aksine her zaman şaşırtmalı olarak sorulmaktadır. Klasik sorularda soru biçimi net ve belirgin olmak ile birlikte cevabı da tektir. Fakat test sorularında sorular şüpheli ve cevaplar arasında ki iki şık doğruya yakın şekilde hazırlanır. Fakat bu şıklardan yalnızca birisi doğrudur. Bu anlamda öğrenciler için hem Türkçe hem İngilizce sorularında soruyu dikkatli bir şekilde okumak, anlamak; ardından cevaplara geçerek, şıkları doğu bir şekilde cevaplandırmak oldukça önemli ve hassas konulardan birisidir. 

 

Testgele sunduğu içerikler ile sizlere bu konuda oldukça faydalo olacaktır. Soruları Zor Diyerek Atlamayın Özellikle İngilizce ve Türkçe testleri dil ve türevlerini konu aldığından dolayı genellikle tüm sorular birbiri ile bağlantılı ya da benzerdir. Fakat her testte olduğu gibi İngilizce ve Türkçe testlerinde genel düzeyin üstünde sorular yer almaktadır. Ya oldukça uzun metinler içeren ya da kısa fakat aklı karıştıran derecede karmaşa içeren bu sorularda yapılması gereken telaş ile hareket etmemek ve soruyu zor diyerek boş geçmemektedir. Kısa fakat algılayarak okunan bu sorular aslında genellikle konu içerisinde yer alan ve öğrencinin bildiği sorular olmaktadır. Fakat uzun olması veya karmaşık bir yapıda sorulması öğrencide 'zor soru' hissi yaratacağından özellikle seviye belirleme sınavlarında oldukça önemli sorular arasında yer almaktadır Pek çok kişinin yapmaktan uzak durduğu ve boş bıraktığı bu sorular kısa bir düşünce ile kolay bir şekilde anlaşılabilir ve cevaplanabilir. Bu anamda öğrencilerin hiçbir soruyu 'zor' diyerek bırakmaması Türkçe ve İngilizce testlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisidir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim