• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İngiltere’de demiryolu çalışanlarından grev

İngiltere’de demiryolu çalışanlarından grev
İngiltere’nin güney kentleri ile başkent Londra arasında tren seferleri düzenleyen Southern demiryolu şirketinin çalışanları, 5 günlük greve gitti.

İngiltere’nin güney kentleri ile başkent Londra arasında tren seferleri düzenleyen Southern demiryolu şirketinin çalışanları, peron görevlilerinin işten çıkarılmalarına sebep olacak yeni planları protesto etmek üzere 5 günlük greve gitti.

Ülkede, yaklaşık 50 yıldan sonra yapılan ilk uzun süreli grev olan eylem nedeniyle ülkenin güneyindeki kentler ile Londra’nın güneyindeki Gatwick Havaalanı’ndan Londra’ya ulaşımlarda aksamalar yaşanıyor.

Greve ilişkin Southern şirketinden yapılan açıklamada, yolcuların grevden en asgari şekilde etkilemesi için çalışıldığı belirtilerek, 5 günlük iş bırakma eylemi boyunca tarifeli seferlerin yüzde 60’ının hizmet vereceği ve bazı hatlarda ise tren seferi yapılmayacağı duyuruldu.

Southern çalışanları, tren kapılarının kamera sistemi kullanılarak kondüktörler tarafından idare edilmesi planlarına karşı çıkarak, mevcut halde tren kapılarının açılıp kapanmasını kontrol eden peron çalışanlarının sayısının yeni uygulama çerçevesinde azaltılacağını savunuyor.

Grevi organize eden Demiryolları, Denizyolları ve Ulaşım Sendikası (RMT) Genel Sekreteri Mick Cash de gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, grev kararıyla güvenlik endişelerine dikkat çekmek istediklerini belirterek, önceliklerinin kardan çok demiryolu güvenliği olduğunu söyledi.

Rötar ve iptallerle karşı karşıya kalan bazı yolculara iş yerleri hafta boyunca evden çalışma imkanı sunarken, bu seçeneğe sahip olamayanların araç kiraladığı ya da diğer alternatif toplu ulaşım seçeneklerine yönlendiği gözlemlendi. Grev, cuma gecesi yerel saatle 23.59’da son bulacak.

İngiltere’deki en uzun süreli demiryolu grevi, 1968 yılında gerçekleşmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim