• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Instagram’ın değeri 100 milyar dolara ulaştı

Instagram’ın değeri 100 milyar dolara ulaştı
Facebook'un sahibi olduğu popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'ın piyasa değeri 100 milyar doları geçti.

Facebook tarafından 2012 yılında 1 milyar dolara satın alınan Instagram aradan geçen 6 yılda değerini 100 kat artırdı. Kapalı bir fotoğraf paylaşım ağı olarak kullanıma sunulan uygulama, kısa süre önce duyurduğu IGTV ile 1 saate kadar uzunluktaki videolara ev sahipliği yapan bir platforma dönüştü.

Bloomberg Intelligence’in raporuna göre Instagram, Facebook’tan hızlı üye kazanıyor ve yılda 10 milyar dolarlık gelire ulaşmak üzere. Bu ay başında 1 milyar kullanıcıyı geçen Instagram, hazırlanan rapora göre son 12 ayda 10 milyar dolardan fazla gelir elde etmiş olabilir. Analist Jitendra Waral’ın hazırladığı bu rapora göre, Facebook’un ana sayfasından çok kullanıcı çeken uygulama, önümüzdeki 5 yılda 2 milyar kullanıcıya ulaşmayı başarak gibi görünüyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise Instagram kullanıcı kitlesinin Facebook’a göre daha genç olmasının reklamverenler tarafından olumlu karşılandığı bilgisi oldu. Bu yüzden Facebook anavatanında kullanıcı kaybederken, Instagram ABD’de bile büyümesini sürdürdü.

Önümüzdeki yıl boyunca Facebook’un gelirinin yüzde 16’sını oluşturacak olan Instagram için eMarketer verilerine göre önceki yıl bu oran yüzde 10,6’ydı. Waral, 2018 gelirlerinin büyük bölümünün bugün olduğu gibi ana sayfa akışındaki reklamlar olacağını, TV platformunun ise gelirde hatırı sayılır bir pay almak için çok genç olduğunun altını çizdi.

Facebook kan kaybederken Instagram ve WhatsApp büyüyor

Facebook iştiraklerinden olan Instagram ve WhatsApp sosyal ağın tersine kullanıcı sayılarını artırıyor. Son yıllarda yaşanan ve Cambridge Analytica firmasının isminin karıştığı veri skandalları Facebook'un kullanıcı artışının azalmasına neden olmuştu. Özellikle gençler Facebook yerine Instagram gibi sosyal ağları tercih eder hale geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim