• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İran'dan Türkiye'ye 2 bin uçak

İran'dan Türkiye'ye 2 bin uçak
İran’ın 10 otel açılmasını istediğini aktaran Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, “Ekim sonuna kadar 2 bin charter uçuşuna onay verildi” dedi.

İran’ın 10 otel açılmasını istediğini aktaran Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, “Ekim sonuna kadar 2 bin charter uçuşuna onay verildi” dedi.

Türkiye’nin İran'a turizm çıkarması meyvelerini verdi. İki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakatta 2 önemli kazanım elde edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte hafta içinde İran'a giden heyette bulunan Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy iki ülke arasındaki yeni turizm hamlesine yönelik bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, Türkiye olarak 40 yıldır ambargoda İran'ı yalnız bırakmadıklarını vurgulayarak, “Ticaretin risklerini de üstlendik. Avrupa ve ABD sırtını döndü. Ama ambargo kalkınca hemen geldiler. ABD ve AB’li malını satmaya geliyor. Son görüşmelerde olumlu adımlar atıldı. Burada daha olumlu turizm olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

1 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ

İran’ın turizm yatırımcısına ihtiyacı olduğunu ve 10 otel açılmasını istediğini aktaran Ersoy, “Görüşmelerde ikinci bir talepleri de; tek taraflı turist hareketi yerine, Türkiye’den de İran’a turist gitmesine yönelik oldu. Türkiye olarak bizler de uçakların engellenmemesi gerektiğini söyledik. Ekim sonuna kadar 2 bin charter uçuşuna onay verildi. İlk defa kağıda döküldü. Tarifeli dışında 2 bin tane de oradan gelecek. Bu karşılıklı olarak mayıs-ekim döneminde 4 bin uçuş anlamına gelir. Tarifeli ile birlikte 6 ayda 1 milyon İranlı turistin gelmesini bekliyoruz” dedi.  İran’ın hizmet sektöründe geride olduğuna dikkat çeken Ersoy, “İran'da eğitim eksikliği de var. Sıfırdan bunu kurmaları uzun süreç alacaktır” diye konuştu.

İÇ PAZARDA YÜZDE 25 ARTIŞ

Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1.300 otelin satıldığına yönelik haberlere de açıklık getirdi. “Satılık 13 tane otel yok” tespitini yapan Ersoy, “Kimse malını satmadı. Alman pazarındaki daralma Alman ekonomisindeki daralmadan kaynaklanıyor. Son dakika satışlarla toparlanır” dedi. Ersoy, erken rezervasyonların son dakikaya döndüğünü ifade ederek Türkiye pazarının yüzde 25 önde gittiğini söyledi. Ersoy, “Bir ailenin 2014’te ödediği TL fiyatlara gelindi. İç pazarda yüzde 20-25 erken rezervasyon artışı oldu” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim