• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İş adamı Sadıkoğlu ve kızına haciz şoku

İş adamı Sadıkoğlu ve kızına haciz şoku
10 milyon dolarlık haksız komisyon verdiği iddia edilen Celal Sadıkoğlu'nun şirketi Levent Yatçılık'a haciz geldi. TMSF, Celal Sadıkoğlu ve kızı Zeynep Sadıkoğlu'nun evine haciz baskını yaptı.

İş adamı Sadıkoğlu ve kızına haciz şoku

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporu doğrultusunda harekete geçen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), devleti 793 bin lira zarara uğrattığı iddia edilen Celal Sadıkoğlu ve kızı Zeynep Sadıkoğlu'nun evine haciz baskını yaptı.

Öğleden sonra polis eşliğinde Göztepe Cemil Topuzlu Caddesi üzerinde bulunan Zeynep Sadıkoğlu'na ait lüks konutlara gelen TMSF görevlileri, haciz işlemlerine başladı. Atatürk'ün Savarona yatını satın aldıktan sonra zengin turistlere kiralamasıyla gündeme gelen İş adamı Kahraman Sadıkoğlu'nun kardeşi Celal Sadıkoğlu, TMSF tarafından el konulan Toprak Holding ve Uzanlar'a ait yatların satışına aracılık işlemlerini yapıyordu. TMSF'ye satışlar sırasında ekspertiz raporları hazırlayan ve satışlara aracılık yapan Levent Yatcılık'ın da sahibi olan Celal Sadıkoğlu ve kızı Zeynep Sadıkoğlu'nun işlemler sırasında devleti zarara uğrattıkları belirlendi. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucu devletin 793 bin lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Rapor üzerine harekete geçen TMSF belirtilen rakamın kendilerine iade edilmesini istedi. Tüm yazışmalara rağmen alacaklarını tahsil edemeyen TMSF, Kemal Levent Sadıkoğlu, Celal Sadıkoğlu ve Zeynep Sadıkoğlu'nun ortağı olduğu Levent Yatçılık, OYE Moda Giyim ve iki eve dün haciz başlattı.

TMSF görevlileri Göztepe Park Residence Sitesi'nde bulunan Zeynep Sadıkoğlu'nun evine polis eşliğinde gelerek haciz işlemi yaptı. Zeynep Sadıkoğlu'nun Göztepe Park Residence'deki evine giden bir ekip, evde sayım yaptı. Evdeki malzemelerin listesini çıkaran ekip, listenin bir kopyasını da güvenlik müdürüne teslim etti.

Öte yandan, Zeynep Sadıkoğlu'nun ortağı olduğu Gümüşsuyu'ndaki başka bir iş yerinde de hisse haddi yapıldığı belirtildi.

Sadıkoğlu’na ulaşılamıyor 

Ahmet Ertürk’ün başkanlığı döneminde TMSF ile yakın ilişkileri nedeniyle birçok kez gündeme gelen Celal Sadıkoğlu’nun ihtarlara rağmen borcunu ödemediği ve yurtdışında olduğu için kendisine ulaşılamadığı belirtiliyor. 793 bin TL’lik bu borcun geçmişi ise TMSF’nin Toprak Grubu’na ait yatları satışa çıkarttığı dönemde ihalelere danışmanlık yapan Celal Sadıkoğlu’na haksız yere ödendiği iddia edilen komisyona dayanıyor. Toprak Grubu, bu konuyla ilgili TMSF Başkanı ve bazı yöneticilere yönelik ağır eleştirilerde bulunmuş ve hukuki yollara başvuracağını açıklamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim