• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İş dünyası temsilcilerinden istihdam seferberliğine tam destek

İş dünyası temsilcilerinden istihdam seferberliğine tam destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına iş dünyası örgütlerinden büyük destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına iş dünyası örgütlerinden büyük destek geldi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında en büyük oda olan İTO'nun, 400 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin neferi olacağını söyledi. 

"Gençlerin önünü açacak istihdam alanlarının oluşturulması gerekir"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da "Yeni Türkiye" vizyonu çerçevesinde özellikle gençlerin önünü açacak istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Vardan, "Gelişen Türkiye'nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşabilmesi açısından mutlaka istihdam ihtiyacına cevap verebilmemiz yönünde sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı seferberliği canı gönülden destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Üyelerimizi destek olmaya davet ediyoruz"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise söz konusu çağrının tam yerinde ve zamanında olduğunu belirterek "İstihdamı artırmak, aynı zamanda ekonomiyi de harekete geçirmek demektir. ASKON olarak, tüm üyelerimizi Cumhurbaşkanımızın bu seferberlik çağrısına destek olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İstihdam seferberliği çağrısını verimli ve olumlu buluyoruz"

İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı yeni istihdam seferberliğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, özellikle referandum sürecine girilen bu dönemde yapılan bu çağrının iş dünyası için umut verici olduğunu söyledi. 

"Çağrıyı gönülden destekliyoruz"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın firmaların istihdam artırımına yönelik çağrısını gönülden desteklediklerini belirterek, "Sektördeki firmalarımız ilave bir değil, 5 yeni çalışma arkadaşımızı istihdam etmeye hazır." açıklamasında bulundu. 

"Bu yıl alışveriş merkezlerindeki istihdamda yüzde 15 artış olacaktır"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü de istihdamı artırmak için yeni iş sahalarının artırılması gerektiğini ifade ederek, "Alışveriş merkezlerinde 480 bin kişi çalışıyor. Kiralanabilir alanlar 2023 yılında 15 milyon metrekareye çıkacak. Bu da istihdamın yüzde 50 artışı demektir. Bu yıl alışveriş merkezlerindeki istihdamda yüzde 15 artış olacaktır." diye konuştu. 

"Üyelerimizi istihdamlarını artırmaları konusunda teşvik edeceğiz"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini Oda üyelerini yakın markaja alıp onların istihdamlarını artırmaları konusunda görevlendirdiğini söyledi.

İstihdamla ilgili pek çok destek bulunduğunu anlatan Özdebir, "Yeni işe alınanların belli bir süre sosyal güvenlik vergilerinin devlet tarafından karşılanması gibi... Bu avantajları üyelerimize anlatmak suretiyle onları, istihdamlarını artırmaları konusunda teşvik edeceğiz." dedi.

ATO Başkanı Baran'dan üyelerine istihdam çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da "ATO olarak yaşadığımız zorlu sürecin bize yüklediği sorumlulukların ve görevlerin bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak en az bir kişiye istihdam sağlamaları konusunda 155 bin üyemize çağrı yapıyorum." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim