• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İş dünyasında bayram turu

İş dünyasında bayram turu
Patronlar önceliği aileye verdi: Kimi baba ocağında el öpecek kimi Avrupa'da stres atacak.

Bayram tatilinin 9 güne uzatılması yaz aylarını yoğun mesaiyle geçiren iş dünyası için de bir fırsat oldu. Geçmiş yıllarda yaz aylarında uzun tatiller yapma fırsatı bulabilen iş dünyası ekonomik krizle birlikte sadece birkaç gün tatil yapabiliyor.  Patronlar, 9 günlük tatili nasıl değerlendirdiğini, tatil için nereleri tercih ettiğini anlattı. Büyük bir çoğunluğu aileleriyle birlikte olmayı tercih ediyor. Anne-babası hayatta olanlar memlekete gidip el öpecek. Yurtdışını tercih edenler de var, Ege ve Akdeniz sahillerinde zorlu kış temposu için enerji depolayacak olanlar da...

BOYDAK AİLESİ KAYSERİ'DE

Boydak Ailesi, bayramda Kayseri'de buluşacak. İstanbul'da yaşayan küçük kardeş Bekir Boydak 'Bayramı annem ve ağabeylerimle geçireceğim, ilk gün tüm aile bir arada olacak. Mustafa Boydak da bayramı Kayseri'de geçirecek. Memduh Bey ikinci gün Bodrum'a, Hacı Bey de İstanbul'daki evine geçecek' dedi.

AYVALIK'TA EVİMİZDEYİZ

Ümit Boyner-TÜSİAD Başkanı: Bu bayram herhangi bir program yapmadık ailece Ayvalık'taki evimize geldik, biraz dinlenelim diye düşündük. Zaten Ayvalık ailece çok sevdiğimiz bir yer, buradaki evimizde kendimizi iyi hissediyoruz.

BAYRAMLAR AİLEYLE GEÇİRİLMELİ

Abdulkadir Konukoğlu-Sanko Holding Başkanı: Her bayram olduğu gibi Gaziantep'teyim, ailemle ve çalışanlarımla bayramı geçireceğim. Ayrıca valilik ve diğer kurumlarda bayramlaşmalar yapılacak, onlara da katılacağım. Bayramlarda tatile gitmeyi sevmiyorum, herkes ailesinin yanında olmalı, en azından bayramları ailemizle geçirmeliyiz düşüncesindeyim.

AİLEME ZAMAN AYIRACAĞIM

Ömer Cihad Vardan-MÜSİAD Başkanı: Bayramı İstanbul'da annem, babam ve çocuklarımla geçireceğim. Her bayram ailemle birlikte olmayı tercih ediyorum. İş yoğunluğu nedeniyle hem çocuklara hem de aile büyüklerimize, anne ve babamıza yeterince zaman ayırıyoruz. Bayramlar zaten ailenin, akrabaların buluşma, birlikte zaman geçirme dönemleridir, bu şekilde değerlendireceğim.

BU BAYRAM KULÜPTE, NÖBETTEYİM

Abdullah Kiğılı-Kiğılı Giyim-Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi: Kulüp olarak zor günlerden geçiyoruz, her an her şey olabilir, her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Ben de bu bayramda kulüpte nöbetçiyim, yönetim kurulunda benim görevim Fenerium'lar. Taraftarımızın büyük ilgisi var, neredeyse ürün kalmadı, ayrıca mağazaların organizasyonuna da bakıyorum.

İSTANBUL-TRABZON ARASINDA

Süleyman Varlıbaş-Varyap Başkanı: Bayramın ilk gününde, İstanbul'da kalıp, çocuklarımızla bayramlaşacağız. İkinci gün ise memleketim Trabzon'a gidiyoruz, orada da aile büyüklerimiz var onları ziyaret edip memleket havası alacağız. Bayram istanbul-Trabzon arasında geçecek diyebilirim.

GÜLER SABANCI AVRUPA'DA ECZACIBAŞI BODRUM'DA

GÜLER SABANCI: Sabancı bu yıl bayram tatilini Avrupa'da geçirmeye karar vermiş. Sabancı, birkaç ülkeyi ziyaret edecek.

BÜLENT ECZACIBAŞI: Eczacıbaşı Ailesi geleneği bozmayarak Bodrum'daki yazlıklarına gitmeyi tercih etti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: TİM Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Büyükekşi her bayram olduğu gibi bu bayramı Mekke'de umrede geçirecek.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: Bayramı Kayseri ve Ankara'da geçirecek. TOBB Başkanı her bayram birkaç gün memleketi Kayseri'de annesinin yanında geçiren Hisarcıklıoğlu, diğer günler de Ankara'da protokol kutlamalarına katılacak.

ASIM KOCABIYIK: Borusan Holding'in kurucusu Kocabıyık da eşi, torunları ve çocuklarıyla Bodrum'daki yazlıklarında olacak.

BAYRAMDA ÇALIŞIYORUM

Süleyman Orakçıoğlu-Orka Giyim Başkanı: Bayramda çalışıyorum fırsat bulursam birkaç gün de  evde dinlenmeyi planlıyorum. Bayram öncesi ve bayramlar perakende sektörü için hareketli günler, kumanda odasında olmak, işin kokusunu almak gerekiyor. Bazı işler uzaktan da kontrol ediliyor özenmiyor değilim ancak bizim iş öyle değil başında olmak gerekiyor. O nedenle buradayım hatta şu anda bile şirkette toplantıdayız.

BAYRAMLA TATİLİ BİRLEŞTİRDİM

Mustafa Taviloğlu-Mudo GiyimBaşkanı: Şu anda İtalya'nın Sicilya Adası'ndayım. Bu yıl yaz tatili yapamamıştım, bayramla birleştirip arkadaşlarımın daveti üzerine buraya geldim. Bayramı burada geçirip İstanbul'a döneceğim.

ÖNCE ZİYARET SONRA TATİL

İsmail Gülle-İTKİB Başkanı: Bayramda İstanbul'da ailemle olacağım, yollar çok kalabalık bir yere gitmek isteseniz bile büyük eziyet. O nedenle belki bayramın ortasında ailemle birkaç günlüğüne güneye inip bayram bitmeden de geleceğiz.

MOLA VERİP ENERJİ DEPOLAYACAĞIM

Nazmi Durbakayım-Teknik Yapı Başkanı: Bayramdan sonra 5 bin konutluk Tuzla ve iki yeni proje için yoğun bir dönem bizi bekliyor. Bu nedenle enerji depolamak ve ailemle birlikte olabilmek için küçük bir tatil molası veriyorum. Bayram tatilini bu nedenle Bodrum'da ailemle geçireceğim...

ÇEŞME'DE YAZLIKTAYIM

Alphan Manas-Brightwell Holding Başkanı: Bayram tatilini fırsat bilerek Çeşme'deki yazlığımıza geldim, hava bozdu oldukça rüzgarlı ancak güzel zaman geçiriyorum. Biraz dinlenip daha zinde olarak İstanbul'a dönmeyi istiyorum.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim