• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İSG, şehir havalimanı olacak

İSG, şehir havalimanı olacak
Sabiha Gökçen Havaalanı CEO’su Gökhan Buğday, Üçüncü Havalimanı’nın açılmasının ardından Sabiha Gökçen’in şehir havalimanı olacağını söyledi.

 

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın geçtiğimiz bayramda yolcu vu uçak sayısı bakımından tarihi rekor kırmasının ardından CEO Gökhan Buğday, canlı yayında soruları yanıtladı.
 
TAM BİR BAYRAM HAVASI YAŞADIK
 
Buğday, “Özellikle bayramın gidişi ve dönüşü çok yoğundu. En büyük yoğunluğu dönüşte hissettik. Pazar günü en yoğun günümüzü yaşadık müthişti. Tam bir bayram havası yaşadık” dedi.
 
Buğday, bayramdaki bu olumlu tablonun yıl sonu 18 milyon olan yolcu hedefini 1 milyon daha yukarı çekeceğini belirtti. 
 
Buğday, “Ramazanın ardından yaz trafiğinin yoğunluğu hedeflerimizi biraz daha yukarı çekecek. 19 milyon civarında bir gerçekleşme bekliyoruz. İlk altı aylık rakamlara baktığımızda yüzde 18’lik bir büyüme var zaten. 1 milyon yolcu bizim hedefimizin üzerine çıkacak. Dış hatlarda daha fazla büyümemiz var. Dış hatlar yüzde 30’un üzerinde olacak. İç hatlardaysa yüzde 11, yüzde 12 civarında bir büyüme bekliyoruz” diye konuştu.
 
Sabiha Gökçen,11 Ağustos'ta 71 bin 200 ile günlük yolcu sayısında bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaşmıştı.
 
ŞEHİR HAVAALANI OLACAK
 
Buğday, Atatürk Havalimanı’nın kapatılıp, Üçüncü Havalimanı’nın açılışına kadarki sürede Sabiha Gökçen’in bir şehir havalanı haline geleceğini ifade etti.
 
Buğday, “Hem Üçüncü Havalimanı hem de Sabiha Gökçen iki ayrı pazar. Atatürk Havalimanı pazarı Avrupa tarafındaydı. Atatürk Havalimanı kapatılmasaydı farklı bir senaryo düşünülebilirdi. Ama zaten kapanacak. Sabiha Gökçen bir şehir havalimanı haline gelecek. Köprü, metro gibi büyük projeler bittiğinde çok daha ulaşılabilir olacak Sabiha Gökçen” dedi.
 
Buğday, “Üçüncü havalimanı için 4 yıl gibi bir süreden bahsediliyor ama inşasının tamamlanması 4,5, 5 yılı bulacak. Bu süreçte Sabiha Gökçen çok daha büyük yolcu sayılarına ulaşacaktır. İkinci pistle darboğaz aşılacak. Avrupa ve Anadolu havalimanları olarak iki taraf da büyüyecek” diye devam etti.
 
İKİNCİ PİSTİN AÇILIŞI YAKIN
 
Sabiha Gökçen’de ikinci pistin sonbaharda tamamlanacağını ifade eden Buğday şöyle devam etti:
 
“İkinci pist için sonbaharın başlangıcında yani benim tahminim bir iki ay içinde ihaleye çıkılacak. Her şeyin resmi evrakların çıkmasına bağlı. Üçüncü havalimanı açılıncaya kadar bizim için ikinci pist önemli olacak. İkinci pistin kullanıma iki yıl ya da daha erken sürede açılacağına inanıyorum.”
 
METRO MARMARAY’DAN BİR YIL SONRA
 
Buğday, Sabiha Gökçen’e gidecek metro hattıyla ilgili olarak, “Marmaray’ın test sürüşü yapıldı. 29 Ekim’de resmi açılışın yapılacağı belirtiliyor. Kaynarca’ya kadar gelecek Marmaray. Buradan sonrası için Sabiha Gökçen’e kadar ikinci bir hat planlıyor. Bunun inşatı da bir yıl sürebilir” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim