• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İspanya, havayolu vergilerini arttırdı

İspanya, havayolu vergilerini arttırdı
Ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden İspanya'da hükümet, gelirlerini arttırmak için turizm sektörüne güveniyor.

İspanya, havayolu vergilerini arttırdı

Ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden İspanya'da hükümet, gelirlerini arttırmak için turizm sektörüne güveniyor.

Havalimanı vergilerine zam yapan İspanya hükümetinin gecelik konaklama ücreti üzerinden alınan KDV oranında da artışa gideceği iddia ediliyor.

İspanya Hükümeti, 1 Temmuz'da devreye giren ve havalimanı vergilerini yüzde 19 oranında arttıran zammın ardından otellerin KDV yükünü arttıracak bir çalışma içinde.

Alman Welt Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, gelirlerini arttırma peşindeki İspanyol Hükümeti, 2012 yılında iyi bir performans sergileyen turizm sektörüne göz dikti. İspanyol Hükümeti'nin kararı ile 1 Temmuz tarihinden itibaren hayata geçirilen havalimanı vergilerindeki artışın İspanya'ya havayolu ile seyahati kişi başına 10 Euro civarında arttıracağı belirtiliyor.

Habere göre, geçtiğimiz yıllarda yüzde 18'den 8'e çekilen turizm sektörü üzerindeki KDV oranının yeniden yüzde 18'e çıkartılması da gündemde. Konuyla ilgili alınmış bir karar olmasa da Avrupa Birliği Mariano Rajoy'un Başbakanlığı'ndaki İspanya Hükümeti'ne vergileri arttırma çağrısı yaptı. Welt'e konuşan bir turizm uzmanı, havalimanı vergilerine ek olarak otellerin KDV oranlarında yaşanacak olası bir artışın tur operatörleri ve havayolu şirketlerine ciddi bir yük getireceği konusunda uyarılarda bulundu.

İspanya'da Katalonya Eyaleti geçtiğimiz mayıs ayında aldığı bir kararla gecelk konaklama üzretlerine ek yük getirmişti. Katalonya Bölgesel Yönetimi tarafından alınan karara göre, bölgedeki otellerde konaklayan turistlerden gecelik konaklamada, kişi başına 50 Cent ile 2.50 Euro arasında vergi alınması kararlaştırılmıştı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim