• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Isparta kazasında duruşma günü

Isparta kazasında duruşma günü
Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün yapılan 14'ncü duruşmada bilirkişi raporu okundu.

Isparta kazasında duruşma günü

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün yapılan 14'ncü duruşmada bilirkişi raporu okundu.

Kazazede yakınlarının avukatları bilirkişi raporuna itiraz edip yazılı beyanda bulunmak için ek süre talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep eden yolcu yakınları, kazanın BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında olduğu gibi Devlet Denetleme Kurumu tarafından incelenmesi talebiyle imza topladı. 

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 14. duruşmasına tutuksuz yargılanan 17 sanıktan hiç biri katılmazken pilotları asli kusurlu bulan ve kazanın nedenini pilotaj hatasına bağlayan bilirkişi heyetinin 18 sayfadan oluşan raporu okundu. 

HAYAL KIRIKLIĞI 
 
Raporun okunmasının ardından avukatlara söz verildi. Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, 9 aydır beklenen raporu hayal kırıklığıyla karşıladıklarını iletti. Yüzer, somut tespitler bulunmasına rağmen bilirkişi heyetinin bu tespitlerden uzaklaşarak hadlerini aşıp sanki bir yargıç gibi hüküm verdiklerine yer verdi. 
 
Bilirkişi raporunda daha çok yere yaklaşım cihazının arızasına vurgu yapıldığını kaydeden Yüzer, şöyle konuştu: "Oysa İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporda sadece bu cihaz değil pek çok cihazın arızalı olduğu belirtiliyordu. Pilotlar asli kusurludur deniliyor. Eğer böyleyse, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeteneksiz pilotları nasıl uçurdu, belgelerini nasıl onayladı. Uçağın 25 Kasım 2011 tarihinden düşüş gününe kadar kayıtları bulunuyor. Bilirkişiler bu arızaların 2-3 gün içinde giderilmesi gerektiğini belirtmiş. Ancak, uçak arızalı cihazlarla uçmaya devam etmiş. Bilirkişi yere yaklaşım cihazı çalışsaydı bu uçak düşmezdi demektedir. İyi de bu cihazı kim denetledi, neden arızalı, cihazın uçağa takılmasına bu raporda neden yer verilmedi."
 
HELİKOPTER KAZASINI ANIMSATTI 
 
Büyük Birlik Partisi'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını anımsatan Avukat Yüzer, şunları söyledi: "Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasındaki kara kutuları karartmaktan tutuklu Feridun S, bu kazanın da kırım heyeti başkanıydı. Dolayısıyla bu kazada da bilgileri saklayıp saklamadığını bilmiyoruz. Bu hususa raporda hiç yer verilmemiş" 
 
Yüzer, mahkemeden yeni bilirkişi tayin edilmesini talep etti. Diğer avukatlar da raporu değerlendirip yazılı beyanda bulunmak için ek süre talep etti. Müşteki Avukatı Hasan Kaşıkara da raporun çelişkilerle dolu olduğunu belirterek ek bir rapora ihtiyaç duyulduğunu iletti. 
 
Mahkeme heyeti, bu talepleri kabul ederek duruşmanın 21 Mart 2012 tarihinde yapılmasına karar verdi. 
 
DDK İNCELESİN TALEBİ 
 
Duruşma çıkışında yolcu yakınları uçak kazasıyla ilgili incelemeyi Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında olduğu gibi Devlet Denetleme Kurumu'nun yapmasını istedi. Bunun için de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere imza topladılar. Yolcu yakınları, avukatlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep ettiklerini ifade ettiler. 
 
17 SANIK YARGILANIYOR 
 
Uçak kazası davasında Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, kaza tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, firma çalışanları Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy, firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin ve Zeynel Gündoğ ve kazanın olduğu tarihte havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen sanık olarak 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim