• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İsrail, eylemcileri sınırdışı etmeye başladı

İsrail, eylemcileri sınırdışı etmeye başladı
İsrail'İn müdahale ettiği, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan filodakiler Aşdod Limanı'nda tutuluyor. İsrail, bazı eylemcileri sınırdışı etmeye başladı.

İsrail, eylemcileri sınırdışı etmeye başladı

İsrail'in müdahale ettiği Gazze'ye yardım taşıyan filodaki eylemcilerin Aşdod limanına vardığı bildirildi. İsrail Ordu Sözcüsü Avital Leibovich, açıklamasında, "Tüm eylemciler, güven içinde ve sağlıklı bir halde Aşdod limanına vardı" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren filoya müdahalesi sonrası, eylemcilerin yanı sıra gazetecileri de gözaltına aldığı bildirildi.

Gazetecileri Koruma Komitesinden yapılan açıklamada, filoda, Mısır gazetesi El Mısri El Yevm'in muhabiri Lina Atallah, ABD merkezli Democracy Now! programı muhabiri Cihan Hafız ve İran Press TV muhabiri Hasan Gani'nin de yer aldığı belirtildi.

Filonun 27 yolcusunun İsrail polis ve göçmenlik yetkililerine teslim edileceğine değinilen açıklamada, "İsrail, gemilerdeki gazetecilerin isimlerini açıklamalı ve onların serbestçe çalışmalarına izin vermeli. İsrail, ayrıca, geçmiş baskınlar sırasında yaptığı gibi, tüm gazetecilik materyallerine el koymaktan da kaçınmalı" denildi.

Sınırdışı etmeye başladı

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahalesi sonrası dün gözaltına alınan eylemciler sınır dışı ediliyor.

Kanada ve İrlanda'ya ait gemilerde bulunan 27 kişi, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmalarının ardından dün geceden itibaren İsrail'den gönderiliyorlar.

İsrailli yetkililer, 2 Yunan vatandaşının bugün ülkelerine gönderildiğini, bir Amerikan ve bir İspanyol vatandaşının da yarın uçakla İsrail'den ayrılacağını açıkladı.

Gözaltına alınan bir İsraillinin de serbest bırakıldığını belirten İsrail makamları, Mısırlı bir kadın eylemciin dün gece ülkesine gittiğini ifade ettiler.

Kalan 21 eylemciin halen gözaltında tutulduğu ve daha sonra sınır dışı edilecekleri açıklandı.

İsrail yardım gemilerine müdahale etti

İsrail ordu sözcüsü açıklamasında, "İsrail donanması askerleri gemilere çıktı" dedi.

Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında "Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadışı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı"

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim