• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu EMITT'te

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu EMITT'te
24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 3. gününde de yoğun ilgi görmeye devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu heyeti ile birlikte Fuar’ı ziyaret etti.

Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan, 30 Ocak Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan 24. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 3. gününde de yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı sürdürüyor. Tüm dünyadan katılımcıların, davetli tur operatörlerinin ve sektörün uzmanlarının sektörün küresel ve yerel gündem konularını tartıştığı Fuar’da; 35 ülke, dünyanın önemli turist çekim noktaları ve Türkiye’den 40’a yakın destinasyon tanıtılıyor. 20 ülkeden 200’ün üzerinde hosted buyer’ın (davetli tur operatörü) yer aldığı Fuar’a bu yıl 60 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

İmamoğlu şehirlerin stantlarını gezdi

EMITT’in 3. gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu heyeti ile birlikte; aralarında Mardin, Muş ve Adıyaman’ın da yer aldığı, Anadolu’nun turistik ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı stantları ziyaret etti. İmamoğlu’na, fuarın düzenlendiği TÜYAP’ı sınırlarında barındıran Büyükçekmece İlçesi’nin Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti. Ekrem İmamoğlu; fuar alanındaki tüm acentelere ve turizm operatörlerine hayırlı işler ve bol kazançlar diledi, pek çok katılımcı firmayla sohbet etti. Katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, özellikle ziyaretçilerin fotoğraf ve özçekim tekliflerini geri çevirmedi.

“Biz, her zaman kardeşiz”

Sürmene standında horona duran İmamoğlu, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ile birlikte vatandaşlara zeytin fidanı dağıttı. Filistin standına uğrayan İmamoğlu’na Filistin bayraklı atkı hediye edildi. Stanttaki görevlilerle sohbet edip fotoğraf çektiren İmamoğlu, “We are brothers everytime” (Biz, her zaman kardeşiz) dedi. İmamoğlu, fuardan başladığı gibi, yoğun ilgi altında ayrıldı.

EMITT’te sanal Göbeklitepe turu

Geleneksel turizm yaklaşımlarının yanı sıra yeni nesil turizm araçları da Fuar’da ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. VR Deneyim Alanı’nda turizm ve teknolojiyi buluşturan uygulamalar ile ziyaretçiler, Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarını ziyaret etme şansı elde ediyor. HTC Vive iş birliğinde kurulan VR Zone’da, hem profesyonel ziyaretçilere hem de tatil tüketicilerine ücretsiz olarak sunulan bu deneyim ile dünyanın ilk tapınaklarının yer aldığı Göbeklitepe’yi VR teknolojisi ile sanal bir tur gerçekleştirerek gezebiliyorlar. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe, “Tarihi Değiştiren Göbeklitepe ile Turizmi Dönüştürmek Mümkün mü?” başlığıyla bugün Konferans Sahnesi’nde de konuşuldu.

1580559859_g__beklitepe.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim