• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları açıklandı! Seçimi 800 bin farkla Ekrem İmamoğlu kazandı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları açıklandı! Seçimi 800 bin farkla Ekrem İmamoğlu kazandı...
Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında Ekrem İmamoğlu, bir kere daha birinci oldu ve büyük bir farkla İstanbul seçimlerini kazandı. İki aday arasındaki oy farkı 800 bin dolaylarına yükseldi.

Türkiye'nin gündemindeki yinelenen İstanbul seçimlerinde sonuçlar belli oldu. İstanbul'da tekrarlanan seçimler sonrasında Ekrem İmamoğlu bir kere daha birinci oldu ve büyük bir farkla İstanbul seçim sonuçlarını kazandı.

AA ve ANKA ajanslarına göre % 99'un üzerinde sandık açıldı ve oylar sayıldı, iki aday arasındaki oy farkı 800.000 dolaylarına yükseldi. 

İstanbul seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte detaylar da ortaya çıkıyor. Ekrem İmamoğlu İstanbul’un tüm ilçelerinde oylarını artırırken 11 ilçe CHP’ye geçti. Oy oranlarında 31 Mart’a göre İmamoğlu ciddi bir artış kaydetti.

FARK KATLANDI

31 Mart seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı, oyların sayımı, tekrar sayımı, tüm geçersiz oyların sayımının ardından Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu tarafından 13 bin 729 farkla kazanılmıştı.

AKP, YSK'ya itiraz etti. YSK, aynı zarf içinde verilen 4 farklı oydan sadece birini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 6 Mayıs’ta açıkladığı kararı ile iptal etti.

Yeni seçim tarihi olarak 23 Haziran’ı gösterdi. Ve 23 Haziran seçimleri sonucunda, İmamoğlu lehine 13 bin olan oy farkı, 800 bini geçti.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul'da tekrarlanan seçimin sonuçları belli oldu. Seçimi yaklaşık yüzde 10 farkla kazanan Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarını takip etmek için İstanbul’daki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geldi. Merkezde danışmanları ile kapalı bir odada sonuçları takip eden Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 731 bin oyla önde tamamladı. Bu tarihi zaferin ardından İmamoğlu, kameralara önüne geçti.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İBB seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden biriside Türkiye’nin demokrasiye katkısıydı. Seçim hayırlı olsun.

İstanbul’un galibi halkımız iyi ki varlar. Net sonuçlar sandık tutanaklarıyla olur. Tüm görevli arkadaşlarımız sandık başından ayrılmasın. Biz demokrasinin tıkır tıkır ilerlemesinden yanayız. Maalesef 31 martta bu işlemedi. saatleri durdurarak zamanın akışını engelleyemezsiniz.

Saatleri durdurarak, zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş yapılan büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. Herkesin yeni bir ortak sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul’da artık adalet, eşitlik, hoşgörü olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek.

Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı tazelemiştir. yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük bir sükunet içerisinde geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını dünyanın gözü önünde korudunuz. Demokrasi geleneğine sahip çıktınız.

Ben bütün aileme CHP teşkilatına buraya gelerek bize destek olan belediye başkanlarına, İYİ Parti örgütlerine, sayısı 100 bini aşan İstanbul gönüllülerine HDP seçmenlerine, MHP ve AK Parti ile bütün siyasi parti seçmenlerine, bu güzel şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımıza kısaca tüm vatandaşlara en yakın yol arkadaşım olan çocuklara, gençlere, annelerimize, yürekten teşekkür ediyorum. Bu seçimi bütün Türkiye kazanmıştır. Göreceksiniz bunu kısa sürede herkes görecek. Kimseyi dışlamadan çalışacağım. Bugün sandıktan bana seferberlik çıkmıştır.

Bugün oluşturduğumuz İstanbul ittifakı, sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk.

Ben bu kenti tek başıma yönetmeyeceğim, her kesimin sesine kulak vereceğim. Partiler kutsal yapı değildir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da hizmette araçtır. Partiler gibi liderler de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak asla doğru değildir. En büyük millettir, çünkü egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

Buradan Erdoğan’a sesleniyorum; sizinle uyumlu bir şekilde çalışmaya hazırım. İstanbul’un acil sorunlarını devlet kurumlarıyla işbirliğinde görüşmek isterim. Sizi en kısa sürede ziyaret etme talebimi size iletiyorum.

Yarıda kalan projelerimizi ilk meclis toplantısında ele alıp tamamlamayı düşünüyoruz. Bu konuda bir engel görürsek bunu halkımızla şeffaf bir şekilde paylaşacağız.

Biz artık gece gündüz demeden tempolu bir çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Ben gücümüz, halkımızdan en çok da çocuklar ve gençlerden alacağım.

İlk aday olduğumda beni tanıdıkça seveceksiniz demiştim. Bundan sonraki süreçte de her şey çok güzel olacak.

Bu bir zafer değil başlangıçtır. Bundan sonra hizmetlerimiz hızlı bir şekilde hayata geçecek. İstanbul’a yeni bir başlangıç olacak. Hepimize yürekten teşekkür ediyorum."

BİNALİ YILDIRIM: EKREM İMAMOĞLU ÖNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Tuzla Aydınlı’daki konutundan hareket eden Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını takip etmek üzere saat 18.38 itibarıyla AKP İstanbul İl Başkanlığı’na ulaştı. Yıldırım’ı İl Başkanlığı’na gelişinde AKP Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ile Ali İhsan Yavuz, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve milletvekilleri karşıladı.

Bu arada AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da AKP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

"Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" diyen Yıldırım, "Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Bildiğiniz gibi YSK seçimin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Bu seçim kampanyası boyunca elinden gelen bütün gayreti gösteren bütün yakın arkadaşlarıma projelerimizi vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de teşekkür ediyorum. Ben bu sonuçların İstanbulumuza İstanbul’un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek beş yıl için; kadınlarımız, çocuklarımız, bütün İstanbul’da yaşayan 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

DENİZ HABER AJANSI 

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim