• BIST 9031.64
  • Altın 2909.267
  • Dolar 34.1999
  • Euro 37.5763
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbul Havalimanı’nın hızına ikas yetişti

İstanbul Havalimanı’nın hızına ikas yetişti
Yerli bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı ikas, İstanbul Havalimanı’ndaki işletmelerin de tercihi oldu.

Yerli bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı ikas, İstanbul Havalimanı’ndaki işletmelerin de tercihi oldu. Havalimanındaki 5 mağaza ve 3 depoda kullanılan ikas’ın stok sayım özelliği, depolar için kurtarıcı olurken raporlar ile işletme sahipleri gün sonunda mağazalarındaki işlemleri detaylı olarak görebiliyor. İstanbul Havalimanı’nda ikas’ın kullanıldığı işletmelerde ortalama günlük işlem adedi 75, sepet ortalaması ise 65 Euro olarak öne çıkarken şu ana kadar sistemden 160 farklı ülke vatandaşının satış yaptığı görülüyor.

 

Yerli bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı ikas, İstanbul Havalimanı’ndaki işletmelerin işlerini kolaylaştırıyor. Yer ve zaman kısıtlaması olmadan tablet veya mobil cihazlardan birkaç dokunuşla kasa, ürün stok bilgisi, müşteri detayı gibi pek çok veriye ulaşılmasını sağlayan yazılım sayesinde işletme sahipleri her an her yerden mağazalarını kontrol edebiliyor.

 

Havalimanındaki 5 mağaza ve 3 depoda kullanılan ikas’ın stok sayım özelliği, depolar için kurtarıcı oluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar şubelerinde stok sayımı yapabiliyor. Burada iki farklı mod bulunuyor, kullanıcılar dilerse ‘Tüm Ürünleri Say’ modunda depodaki diledikleri ürünleri sayıp sadece saydıkları ürünlerin stoklarını güncelleyebiliyor. Diğer sayım modu ise ‘Belirli Ürünleri Say’ modu. Bu mod sayesinde kullanıcılar marka, tedarikçi, etiket ve kategori filtrelerini kullanarak sayım yapılacak ürünleri seçebiliyor ve daha düzenli sayım yapabiliyor.

 

İstanbul Havalimanı’nda ikas’ın kullanıldığı işletmelerde ortalama günlük işlem adedi 75, sepet ortalaması ise 65 Euro olarak öne çıkarken şu ana kadar sistemden 160 farklı ülke vatandaşının satış yaptığı görülüyor. ikas’ın gümrük entegrasyonu sayesinde hangi mağazanın gümrük tarafında ne sattığı, hangi yolcunun ne aldığı gibi veriler takip edilebiliyor. Manuel işlem işini ortadan kaldırdığı için çalışanlar için ciddi bir zaman tasarrufu da sağlanmış oluyor.

 

Satılan ürünleri raporlar halinde görmek işletme sahiplerinin ürünlere hakim olmasını sağlarken otomatik olarak oluşturulan gün sonu raporları ile güncel bilgileri takip etmek mümkün oluyor. Anlık verileri kullanan ikas’ta herhangi bir güncelleme anında tüm hesaplara ve raporlara yansıyor. Stok raporları sayesinde mevcut ürünlerin listesi çıkartılarak kritik stok durumuna sahip olanlar görülebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim