• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı küresel bilişim teknolojileri sağlayıcısı SITA ile anlaştı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı  küresel bilişim teknolojileri sağlayıcısı SITA ile anlaştı
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş ölçekli operasyonlarının her yönüyle daha iyi yönetilmesini sağlayacak bir teknoloji güncellemesi için küresel bilişim teknolojileri sağlayıcısı SITA ile anlaştı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, havaalanı operasyonlarının her yönüyle yönetilmesi amacıyla SITA Havaalanı Yönetim Çözümü ile yeni bir iş birliğine imza atıyor. Hayata geçirilen iş birliği kapsamında SITA, havaalanı operasyonlarını daha iyi öngörmesi, planlaması ve kontrol etmesi için, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın gerçek zamanlı verilere erişmesini sağlamak amacıyla mevcut Havaalanı Yönetim Çözümünün (AMS) yeni versiyonunu kuracak.

 

Bu güncelleme sayesinde havalimanının kaynak yönetimi sisteminin otomasyona geçirilmesi de önemli değişikliklerden biri olacak. Bu sayede donanım ve personel gibi kaynakların doğru olarak otomatik belirlenmesi, bir uçağın kapıya yanaşması gibi önceden kurgulanmış senaryolara göre doğru zamanda doğru yerlere sevk edilmesi sağlanacak.

 

SITA, terminal genelindeki 436 adet ekranla çalışan Uçuş Bilgi Görüntüleme Sistemi’ni son versiyona yükselterek yolcuların her adımda bilgilenmesini sağlayacak. Havayollarının aynı check-in ve boarding altyapılarını paylaşabildiği 200’den fazla ortak kullanımlı terminal donanımı (CUTE) da yenilenecek. SITA BagManager (Bagaj Yönetim Sistemi) çözümü, gidişte 7 milyonu ve gelişte 5 milyon adedi aşkın bagajın işlendiği havaalanında, her bagajı yolculuğu boyunca takip etmeyi kolaylaştırıyor.

 

Konuyla ilgili bilgi veren İSG CEO’su Ersel Göral“Genişleme programımız kapsamında teknolojilerin akıllı kullanımı, yeni altyapımızdan maksimum faydalanmamızı sağlayacak. Müşterilerimize dünya standartlarında hizmet sunarken havayolu müşterilerimize de kendi operasyonlarını daha verimli bir şekilde yönetmede destek verecek. SITA’nın Havaalanı Yönetim Çözümü, uçakların zamanında kalkması, yolcuların terminallerimizde akışını yönetmek ve yolcularımızın seyahatlerini daha da kolaylaştırmak gibi hedeflerimizi gerçekleştirmede kilit rol oynayacak” diye konuştu.

 

SITA Orta Doğu, Hindistan ve Afrika Başkanı Hani El-Assaad ise şöyle konuştu: “SITA olarak odağımız daima havaalanı işletmecilerine altyapılarını hem optimal hem müşterilerin daha sorunsuz yolculuklar yapmasını sağlayacak şekilde daha iyi yönetmelerine yardımcı olacak teknoloji çözümlerini sunmaktır. Dünyanın en hareketli ve en ikonik havalimanlarından biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na bu hizmeti vermeye devam etmekten büyük gurur duyuyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim