• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

İstanbul-Sivas uçak seferleri başladı

İstanbul-Sivas uçak seferleri başladı
İlk uçakla Sivas'a gelen Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, ulaşımla birlikte kentin ticari hayatının da canlanacağını söyledi.

İstanbul-Sivas uçak seferleri başladı

İlk uçakla Sivas'a gelen Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, ulaşımla birlikte kentin ticari hayatının da canlanacağını söyledi.

Ankara-Sivas uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda tören düzenlendi. Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, Ankara'dan kalkan ilk uçakla kente geldi. Bakan Soluk ve Sivas yolcularını taşıyan uçak, aprona gelişi sırasında karşılıklı iki itfaiye aracından fışkırtılan suyun altından geçti.

Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti'nin yeni vekilleri İsmet Yılmaz ve Hilmi Bilgin ile daire müdürleri, Bakan Soluk'u karşılayarak çiçek takdim etti. Bakan Soluk, önceden hazırlanan ve üzerinde 'Hoş geldiniz' yazan pastayı da kesti.

Törende konuşan Vali Kolat, İstanbul'dan sonra Ankara uçak seferlerinin de başlaması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. Kolat, Bakan Soluk'dan, Sivas'a uluslararası uçak seferlerinin de başlatılmasını istedi.

Ulaşımın, illerin gelişimi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Habip Soluk da Sivas'ı bölünmüş yollarla doğuş batı ve güneye bağladıklarını söyledi. Bakanlık olarak havayolu ulaşımına da büyük önem verdiklerini ifade eden Soluk, Sivas'a yıllık 3,5 milyon yolcu kapasiteli bir terminal yaptıklarını ve burasına da Nuri Demirağ ismini verdiklerini söyledi. Havaalanı yolcu sayısının her geçen gün arttığını belirten Soluk, "Geçtiğimiz yıl mayıs ayı itibariyle Sivas'a 46 binin üzerinde yolcu hava yolunu kullandı. Bu senenin mayıs ayı itibariyle de bu sayı 72 bin 594'e çıktı. Neredeyse yüzde 50 oranında bir artış var" dedi.

Ulaşımla birlikte ticari hayatının da canlanacağını kaydeden Bakan Soluk, "Bundan sonra Sivas göç veren değil, alan bir il olacak." dedi. İstanbul-Sivas ve Ankara-Sivas uçak seferlerine işaret eden Soluk, bu uçuşların ticari olduğunu ve herkesin bunlara sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Kısa süren törenin ardından Bakan Soluk, kendilerini Ankara'dan getiren uçakla geri döndü.

Haftada 3 gün olarak düzenlenen Ankara-Sivas karşılıklı uçak seferlerinin Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri yapılacağı belirtildi. Uçağın sefer günlerinde saat 09.00'da Ankara'dan Sivas'a ve 10.30'da da Sivas'tan Ankara'ya döneceği açıklandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim