• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İstanbul trafiğine çözüm raylı sistem

İstanbul trafiğine çözüm raylı sistem
İstanbul’un en büyük günlük yaşam sorunlarından olan trafikte çok sıkışık günler yaşıyoruz. Peki, İstanbul’un trafik çözümüne yönelik yol haritasında hangi projeler var?

Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti iktidarlığı ile birlikte ulaşım çalışmalarının önemli oranda arttığını belirterek, “İBB Başkanı Kadir Topbaş bir önceki dönemde yaptırmış olduğu ulaştırma planıyla amacını koydu ortaya. İstanbul’un planıyla 776 kilometre raylı sistem ile 2023’te gerçekleştirme hedefi içerisine girişmiş durumdadır. Yaklaşık beş dakikalık yürüyüşlerle İstanbul’un doğusundan batısına kadar insanlarımız metro hatlarına ulaşma şansına erişmiş olacaklar” dedi.

“2019 HEDEFİMİZ 430 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEM”

Son 10 yılda AK Parti iktidarlığı dönemiyle birlikte ciddi anlamda ulaşım ağına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Fakat hala ulaşım ağında sıkıntılarla karşı karşıyayız. Şuanda “145 kilometrelik bir raylı sistemimiz var. 2019’da sayın başbakanın hedefi, 430 kilometre olarak belirlenmiş durumdadır. Yapılacak çalışmalar ışığında böyle bir altyapı düzeneği oluşturuldu. 2019’ta 430 kilometreyi muhakkak tutturmamız lazım. Türkiye’nin en büyük metropol şehrinin ulaşım ağında yaşadığı sıkıntı ciddi bir boyuta ulaşmadan düzenlenmelidir.

“2023 HEDEFİ 776 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEM”

İBB Başkanı Kadir Topbaş bir önceki dönemde yaptırmış olduğu ulaştırma planıyla amacını koydu ortaya. İstanbul’un planıyla 776 kilometre raylı sistem ile 2023’te gerçekleştirme hedefi içerisine girişmiş durumdadır. Yaklaşık beş dakikalık yürüyüşlerle İstanbul’un doğusundan batısına kadar insanlarımız metro hatlarına ulaşma şansına erişmiş olacaklar. Gelişmiş şehirlerde de görüyoruz. Raylı sistemin payı oldukça büyük. İstanbul’da da bu planı gerçekleştirmek için iyi bir yol haritasını ortaya koyduk ve yüksek bir ihtimal ile 2023 hedeflerimizi başarıya ulaştıracağız.

“MUHALEFET LİDERLERİNİN DE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDE BULUNMASI GEREKKİYOR”

Muhalefet liderlerine baktığımızda toplum birçok odak noktasına değiniyor. Ancak Türkiye’nin ana kenti konumunda bulunan İstanbul’un ulaşımına yönelik bir çözüm önerisinde bulunmuyorlar. İstanbul’da var olan sorunların derinine inerek çözebilmek için muhalefetinde çözüm geliştirici söylemler üreterek topluma doğru algıyı yerleştirmesi lazım. İstanbul’un 2023 hedefi doğrultusunda amaçladığı planların projesi belli sadece doğru zamanlarda pratiğe dökmek geriye kalan. Bunu da en doğru zamana yayarak gerçekleştireceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim