• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk büyük prova yapıldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk büyük prova yapıldı
İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de gerçekleştirilecek büyük açılış öncesi ilk büyük prova gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de gerçekleştirilecek büyük açılışa hazırlanırken, havalimanı işletmecisi İGA da çalışmalarını hızla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (Operational Readiness and Airport Transfer) adı verilen ORAT toplantısında açıklanan provalardan ilki gerçekleştirildi.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda deneme operasyonlarının 3 ayrı bölüm halinde gerçekleştirileceğini ifade etmişti.

Bu deneme operasyonlarından ilki 1000 sahte yolcu, 2 bin bagaj, operasyonel paydaşlar ve kamu kurumlarına bağlı yaklaşık 800 personel, 2 adet gerçek uçak (THY), 50 Yer Hizmet Ekipmanı ile gerçekleştirildi.

Deneme operasyonlarında her yolcunun kendine ait bir senaryosu olduğu ve yolculardan senaryoya bağlı kalarak hareket etmeleri istendi. Operayonlarda yüzde yüz beklemediklerini ancak açılış gününe kadar eksiklerin tamamlanması için en doğru yolun bu denemelerden geçtiğini ifade eden Samsumlu, toplam 3 denemenin yapılacağını belirtmişti.

Buna göre ilk denemenin ardından gerçekleştirilecek ikinci denemede, 3 bin sahte yolcu, 6 bin sahte bagaj, operasyonel paydaşlar ve kamu kurumlarına bağlı yaklaşık 1000 personel, 3 adet gerçek uçak, 150 yer hizmet ekipmanı ile planlanıyor. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; ikinci deneme operayonunun 8 Ekim'de yapılacağı öğrenildi.

Açılış öncesi gerçekleştirilemesi planlanan son denemenin de Ekim ayının ikinci haftasına yapılması beklenirken, bu operasyonun, 5 bin sahte yolcu, 10 bin sahte bagaj, İGA, operasyonel paydaşlar ve kamu kurumlarına bağlı yaklaşık 1000 personel, 5 adet gerçek uçak, 200 yer hizmet ekipmanı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. (airporthaber)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim