• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

İstanbul'da 47 hakim ve cumhuriyet savcısı tutuklandı

İstanbul'da 47 hakim ve cumhuriyet savcısı tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve Cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verdiği İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli 134 hakim ve savcıdan yakalananların işlemleri devam ediyor.

Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan 45 hakim ve savcı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Daha önce FETÖ/PDY soruşturmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik de bu dosyaya dahil edilerek, tutuklanmalarına karar verildi.

Böylece bu dosya kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların sayısı 47 oldu.

Arananlar hakim ve savcılar 

Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince sorguları yapılan aralarında Ergenekon davası savcısı Mehmet Murat Dalkuş'un da bulunduğu 32 hakim ve savcıyı adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı. Hakimlik, 4 kişinin de serbest bırakılmasına karar verdi.

Gözaltına alınan 9 kişinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.

Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi İlhan Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 42 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Tutuklanan 45 hakim ve savcının isimleri şöyle:

"Hakan Bilgin, İsmail Işık, Erdinç Çivi, Muharrem Endes, Mehmet Ali Şelli, İsmail Sarı, Ümit Özkan, Mehmet Akçakoca, Orhan Irmak, Mehmet Emin Akdoğan, Yavuz Arıca, Mehmet Sarı, Ali Görel, Ferhat Bursalı, Reşat Esmer, Hakan Dede, Rıdvan Yüksel, Ahmet Ata Uzuner, Mehmet Hamza Çebi, Hakan Atasoy, Onur Büyükhatipoğlu, Vedat Örer, Ümit Arslan, Ümit Ocak, Mustafa Sabit, Ali Yalçın, Akın Dombaycı, Savaş Çelik, Salih Yıldırım, Mehmet Bahadır, Muhammet Ali Kaşıkçı, Muzaffer İrem, Ramazan Alptekin, Yıldıray Giden, Hakan Sakmak, Taner Atalay, Yılmaz Kıştı, Mahmut Köse, Burak Keloğlu, Haluk Gedikli, Sedat Ünal, Mustafa Çal, Mustafa Köylü, Engin Şimşek ve Mehmet Hakkı Gürpınar."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim