• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İstanbulkart ile otomatlardan alışveriş dönemi

İstanbulkart ile otomatlardan alışveriş dönemi
Avrupa, Kuzey Amerika ve Japonya'da önemli bir yere sahip olan otomat sektörü Türkiye’de ilk defa Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Otomat Teknolojileri ve Self Servis Sistemler Fuarı VENDEX Turkey’de bir araya geldi.

Metro beklerken durakta, fabrikalarda çalışma alanlarında, okullarda öğrencilerin ulaşabileceği her noktada ve daha birçok yerde karşımıza çıkan satış otomatları sektörü Türkiye’de ilk defa Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Otomat Teknolojileri ve Self Servis Sistemler Fuarı VENDEX Turkey’de bir araya geldi. Fuar kapsamında sergilenen son teknoloji inovasyon harikası ürünler büyük beğeni toplarken yerli üretim olması ile de dikkatleri üzerine çekti.

İstanbulkart sadece ulaşım için kullanılmayacak

Otomatlar ödeme ve takip sistemleri üreten yazılımlarında sergilendiği fuar, İstanbullulara da önemli bir gelişmenin müjdesini verdi. Manuel bir otomatı endüstri 4.0’a dönüştüren teknolojilerin sergilendiği organizasyonda yer alan yerli üretim kartlı ödeme sistemleri ile yakın zamanda İstanbulkartlar ile otomatlardan alışveriş yapma imkanı olacak. Ayrıca şuan İstanbul Havalimanında tüm dünya kartlarının otomat makinelerinde alışveriş yapmasını sağlayan sistemden yerli üretim olarak dikkat çekiyor.

istanbulkart-alisveris_164647078.jpg

Oto yıkamalara çevreci çözüm

Girişimciler için önemli bir sektör olan vending makinaları her geçen gün kendini yenileyerek çeşitliliklerini arttırıyor. Fuarın ilgi çeken bir değer standı ise özellikle oto yıkamalarda araba yıkarken kullanılmak üzere geliştirilen havlu otomatı. Bu otomat atık sorununa da çevreci bir çözüm getiriyor. Makinalardan alınan havlular kirlendiklerinde yıkanıp tekrardan kullanılabiliyor. Bu durum da masrafları yarı yarıya indirirken çevre açışından da olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Ver atığı al mamayı

Hem çevreye zarar vermeden hem de bir canlıyı hayatta tutmak mümkün. Fuarda sıfır atık teması ile ön plana çıkan mama-matikler büyük ilgi görüyor. Güneş panelli doğal enerji ile çalışan ATM büyüklüğündeki ‘Mamamatiklere’ cam şişe, metal içecek kutusu ve pil atıkları atılarak minik dostlar için mama ve su sağlayan otomat, hem çevreci çözümü hem de önemli bir görevi yerine getirmesi ile büyük alkış topluyor.

atiklar-mama-oluyor_164647498.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim