• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İstanbul'un yeni metro hattı Sarıyer'den geçecek

İstanbul'un yeni metro hattı Sarıyer'den geçecek
Kazlıçeşme’den başlayacak olan metro ağı Rumeli Hisarı’ndan tüp geçitle Rasathane’ye oradan da Söğütlüçeşme’ye uzanacak.

İstanbul Boğazı’nın altından Marmaray’a benzer ikinci metro hattı inşa edilecek. Kazlıçeşme ile Söğütlüçeşme arasına yapılacak ve 26 Ekim’de ihaleye çıkacak olan metronun detayları ortaya çıktı.

Kazlıçeşme’den başlayıp Rumeli Hisarı’ndan tüp geçitle Rasathane’ye, oradan Söğütlüçeşme’ye uzanacak metro, İstanbul’un çevre yolu metrosu olacak. 40 kilometre uzunluğundaki metro; Marmaray, Metrobüs ve metroları birbirine bağlayacak.

DENİZİN 30 METRE ALTINA TÜP GEÇİT

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunun ilk etabı Kazlıçeşme’den başlayıp Kağıthane istikametinden 4. levent’e bağlanacak. 20 kilometreden oluşan bu hatta 13 durak yer alacak. 2. etap çalışması ise 4. Levent’ten Rumeli Hisarı’na bağlanıp deniz altından Rasathane’ye Ümraniye, Ataşehir üzerinden Söğütlüçeşme’ye bağlanacak. Metro için deniz zeminin 30 metre altına tüp geçit inşa edilecek. Bu hatta 20 kilometreden oluşacak ve 10 durak yer alacak.

SARIYER’DEN DE GEÇECEK

Toplam 40 kilometrelik hat, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy’den geçecek. Kazlıçeşme’den Marmaray’a, Silahtarhane durağından Kabataş-Mahmutbey metrosuna, Ümraniye Çarşı durağından Üsküdar-Ümraniye metrosuna, Söğütlüçeşme’den de Metrobüs’e entegre edilecek. İstanbul’un ana ulaşım arterlerini yer altından birbirine bağlayacak hattın tamamının 2023’e kadar hizmete alınması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim