• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İTÜ Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü Tuzla'da yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü Tuzla'da yapıldı
İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Balık Günü, Tuzla Yerleşkesi’nde yapıldı. Organizasyona denizcilik sektörü temsilcileri, mezunlar ve öğrenciler katıldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi, 40, 50 ve 60. Yıl mezunlarının da katılımıyla 130. Geleneksel Balık Günü’nü yoğun katılımla Tuzla Kampüsünde gerçekleşti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve hayatını kaybeden denizciler adına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler yaptı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, fakültenin kuruluşunun 130. doğum gününü kutlayarak, bugünü anlamlı kılan 40, 50 ve 60. yıl mezunlarını selamlayarak başladığı konuşmasında, “ Fakültemiz denizcilik eğitiminde üst düzey konumunu korumaktadır. Sizlerin bizlere verdiği destek olmasa, bizler bu fakülteyi ayakta tutmakta zorlanırız, mezunlarımızla birlikte gücümüze güç katıyorsunuz” diye konuştu.

Prof. Dr. Nil Güler, mezunların takipleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını da ifade ederek tüm mezunların ikamet ve işyerlerini bildirmelerini rica etti. Türkiye’de ilk ve dünyada sayılı birkaç merkezin içinde bulunan gemi teçhizatı test merkezinin de ziyaret edilmesini öneren Güler, 130. Geleneksel Balık Günü'ne katılımlanlara teşekkür etti.

Hazırlık sınıfı Tuzla'ya taşınsın

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (İTÜ DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Baybora Yıldırım ise konuşmasında sivil toplum kuruluşlarına verdiği büyük önemi dile getirdi. Yıldırım, “Camiamıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza sahip çıkarak cemiyetimizi yükseltmeliyiz. Bu konuda bizlere maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum” diyerk, 40. 50. ve 60. yıl mezunları selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Mezunlar adına kürüsye gelen 40. Yıl Mezunu Erkan Dereli, üç kişiye özel teşekkürlerini belirtmek istediğini ifade ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Öncelikle İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’ya teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tüm mezunlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile rektörümüzün de desteğiyle çözüm odaklı ve istişare ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Yalnız sayın rektörümüzden 2 arzım olacak. Öncelikle fakülteyi kazanan öğrencilerimiz, hazırlık sınıfında gördükleri İngilizce eğitimlerini Maçka Kampüsü’nde alıyor. Oysa fakültemizi tercih eden öğrencilerin ilk günden itibaren gemicilik örf, adet ve geleneklerini öğrenebilmeleri ve üst sınıflarla bütünleşebilmeleri için yabancı dil sınıfının da burada okutulması gerekir. İkinci arzım ise Sakız Adası’yla ilgili. Buradaki eğitimde, araştırma, geliştirme, spor, dinlence tesislerinin yapılması milletimize büyük katkı sağlayacaktır, bunu da buradan belirtmek isterim. Tuzla Belediye Başkanı Sayın Şadi Yazıcı’ya da denizcilik sektörüne olan ilgisinden dolayı teşekkür eden Erhan Develi mezunları selamlayarak coşku dolu bir balık günü geçirilmesi dileğiyle konuşmasını tamamladı.

IMO'da kural yazan ekip oluşturduk

İTÜ Denizcilik Fakültesinin 130. kuruluş yıldönümünün kutlandığı geleneksel Balık Günü’nde son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz kürsüye geldi. Müsteşar Yardımcısı Poyraz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Yunanistan’daki programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını ancak selamlarını ilettiğini belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin çok daha önemli bir yeri var. Bunun temel sebebi bu fakültenin her bir bölümünden mezun olacak olan herkesin Türk ulaştırma ve denizcilik sektörünün beklentilerini karşılayacak ve hepsinden önemlisi denizlerimizde hak ve menfaatlerimizin savunmasını oluşturabilecek bireyler olarak mezun olmalarıdır. Bu fakülteden mezun olan arkadaşlarımız bugün IMO’da kural takip eden değil, kural yazan bir ekibin içerisindedir. Bugün buraya Londra’dan geldim ve konsey toplantısında uluslararası denizcilik örgütünün en az 10 üyesinin bu fakültenin mezunları olduklarını gördüğümde büyük gurur duydum” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz, denizcilik sektöründe bulunanlar için birkaç tavsiyesi olduğunu dile getirdi. Poyraz, “Denizin dalgaları ile iyi geçinmek için denizcilik eğitiminin 5 temel koşulunun yerine getirilmesi lazım. Bunların başında öncelikle iyi bir İngilizce , yeterli müfredat teknolojik eğitim ve basılı öğretim elemanlarının kullanıldığı bir eğitim yuvasının varlığı, ki burası da İTÜ olarak burada, üçüncüsü denizde durumsal farkındalığa ve bununla birlikte zinde bir akıl ve vücuda sahip olabilmek ve son olarak yeterlilik.  Yeterlilik bilgi ve tecrübenin davranış biçimiyle çarpılmasıdır ve bilgi, beceri, davranış ve duruş biçimi kazandıran bir üniversite olmak çok önemlidir. Bunu bu üniversite sağlamaktadır” şeklinde  konuştu. 

Gündemdeki denizcilik projelerinden de bahseden Özkan Poyraz köklü bir okuldan mezun olmanın büyük faydalar sağlayacağını, özellikle istihdamın yüzde 40’ının burada kazanılacağını ifade etti. İTÜ Denzicilik Fakültesi'nden 40, 50 ve 60. Yıl mezunlarına plaket verilmesinin ardından, program sona erdi.

Haber: Çiğdem ÖZKAN - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim