• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İZBAN'da grev sona erdi

İZBAN'da grev sona erdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İZBAN'da bir süre devam eden grevin tarafların anlaşmaya varmaları ile sonuçlandırıldığını açıkladı

İZBAN'ın İzmir'in şehiriçi ulaşımının can damarı olduğuna dikkati çeken Bakan Arslan, İZBAN'da devam eden grev İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın ve İZBAN Yönetiminin Sendika ile birlikte yaptıkları yoğun çalışmalar ile anlaşmaya varıldığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İZBAN, İzmir'in kent içi ulaşım sorununa kalıcı çözüm üreten çok önemli bir proje olduğunu hatırlatan Arslan, ''İZBAN ile ulusal demiryolu ağını kent içi ulaşım hizmetine sunulmuştur. Ayrıca merkezi yönetimle, yerel yönetimin işbirliği yaptığı, metro standardında hizmet veren güzel bir hizmettir. 2013 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından "En iyi işbirliği" ödülüne layık görüldü. İZBAN Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın önderliğinde 2005 yılında TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında geliştiren dünyaya örnek bir projedir. 2007 yılında TCDD'nin ve Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 oranında hisse payına sahip olduğu İZBAN kuruldu. Gelişerek bugünkü konumuna ulaştı'' şeklinde konuştu.

Bir süre önce İZBAN'da çalışan sendikalı işçilerin Anayasal hakları olan greve yapma haklarını kullandıklarını İZBAN ulaşımının durdurulduğunu belirten Arslan, İzmir'e sıkıntı oluşturan bu grevi ortadan kaldırmak ve sendikayla anlaşmaya varmak için yoğun çaba ve mesai harcandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim