• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi hurda araçlar için otopark kurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi hurda araçlar için otopark kurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir projeye imza atarak hurda araç otoparkı kurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşanan hurda sorununa kalıcı çözüm buldu. Belediye, Menemen ilçesinin Kasımpaşa Mahallesi’nde hurda araç otoparkı kurdu. Rayhaber’in aktardığına göre, Seyrekköy Caddesi’nde 18 bin 349 metrekarelik alan üzerindeki otopark 880 araç kapasitesine sahip. Otopark, Türkiye’de belediyeye ait ilk hurda otoparkı olarak hizmet verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kontrolündeki sokaklarda terk edilen hurda araçlar çekilmeye başlandı. Güvenlik riski oluşturan, çevre ve görüntü kirliliği yaratan terk edilmiş hurda araçların depolanacağı tesiste, güvenlik kameraları ve güvenlik görevlileri de bulunuyor.

İlk uygulama Balçova’da

Hurda araçların kaldırılmasına 2 Ocak 2019 tarihi itibarıyla Balçova ilçesinden başlandı. Balçova Belediyesi ekipleri tarafından gerekli işlemler yapıldıktan sonra cadde, sokak, boş arsa ve özel mülklere bırakılan, sahipleri tarafından kaldırılmayan ya da sahiplerine ulaşılamayan hurda araçlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Balçova Belediyesi’nin zabıta ekipleri ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekiplerinin ortak çalışmasıyla Menemen’deki hurda araç depolama alanına çekiliyor.

Hurda araçlar, 11 merkez ilçede kaldırıldıktan sonra uygulamanın İzmir’in diğer ilçelerinde de sürdürülmesi planlanıyor. Hurda araç otoparkındaki araçlar altı ay sonra Maliye Bakanlığı’na devredilecek ve boşaltılan otopark alanına yeni araçlar çekilmeye başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim