• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İzmir, EXPO 2020 için kolları sıvadı

İzmir, EXPO 2020 için kolları sıvadı
EXPO 2015'den sonra EXPO 2020'ye de aday olmak isteyen İzmir'de Türkiye'nin resmi adayı olabilmek için çalışmalar devam ediyor.

İzmir, EXPO 2020 için kolları sıvadı

EXPO 2015'den sonra EXPO 2020'ye de aday olmak isteyen İzmir'de Türkiye'nin resmi adayı olabilmek için çalışmalar devam ediyor.

İzmir Kalkınma Koordinasyon Kurulunun ''adaylığın teyidi için'' bayram tatili sonrası Ankara'ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi planladığı belirtildi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basına kapalı yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurul Başkan Tufan Ünal, İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığı yönünde Hükümet onayını almak için İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığında bayramdan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gitmeye hazırlandıklarını söyledi.

İzmir'in adaylığının çeşitli bakanlar ve yetkili kurumlar tarafından desteklendiğini bildiren Ünal, ''Bu ay başında Ankara'da yapılan TOBB Sanayi ve Ticaret Şurası'nda Başbakan Erdoğan, İzmir'in adaylığına yeşil ışık yaktı. Başbakan'ın İzmir'in adaylığına desteğini teyit etmenin en güzel yolu kalkıp kızı istemek üzere Başbakan'a gitmek. Bayramdan hemen sonra gitmek gerekiyor. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay alıp, bu onayı cebimize koymamız gerekiyor'' dedi.

GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELİĞİ AVANTAJ

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'nde artık bir yeri olduğunu belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önümüzdeki EXPO sürecinde, devletin yardımını da daha net olarak alabiliriz. Başbakan'ın dediği gibi 'durmak yok, yola devam'.

EXPO'yu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu'nun 23 Kasımda Paris'te genel kurulu var. Genel kurula elbette Türkiye adına bir katılım olacak. Ama biz Türkiye'yi temsil edecek yetkiyi almadan, EXPO 2020 için aday İzmir'dir yetkisini almadan hiçbir yere gidemeyiz. Öte yandan bu toplantıya gitmemekle bir şey kaçırmıyoruz.''

Ünal, ayrıca, İzmir Limanı'nda yapılması planlanan yatırımların hızlandırılması konusunu da Başbakan Erdoğan ile yapacakları toplantıda dile getireceklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim