• BIST 10259.69
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir Gümrük Başmüdürlüğü taşınıyor

İzmir Gümrük Başmüdürlüğü taşınıyor
35 yıldır Alsancak Limanı'nda faaliyet gösteren İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, ÖİB'nin talebiyle bölgeden ayrılacak.

İzmir Gümrük Başmüdürlüğü taşınıyor

35 yıldır Alsancak Limanı'nda faaliyet gösteren İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, ÖİB'nin talebiyle bölgeden ayrılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Alsancak Limanı'nın yeni kruvaziyer limanı yapılacak bölümünü geniş tutunca, İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ile TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü binaları da özelleştirme planı kapsamında kaldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yazı göndererek yer ihtiyacını bildirmelerini isteyince, 35 yıldır İzmir Alsancak Limanı'nda kendine ait binada hizmet veren İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün liman dışına taşınması durumu doğdu. TCDD Liman İşletme Müdürlüğü'nün de liman içinde başka bir yere taşınabileceği belirtildi.

'UZAK OLAMAYIZ'

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, Özelleştirme İdaresi'nden kendilerine 'yer ihtiyacını bildirin' şeklinde bir yazı geldiğini söyledi. Kendilerinin de yeni bir yere ihtiyaç olduğunu bildirdiklerini belirten Bütün, "Ancak yerin neresi olabileceğini söylemedik. Bize yeri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bulacak. Gümrüklerin sağlıklı ve hızlı şekilde hizmet vermesi için limanın yakınlarında bir yere ihtiyacımız var. İşimizin gereği olarak limandan uzakta bir yerde olmamalıyız. Tariş Genel Müdürlüğü'nün hemen bitişiğindeki TCDD'ye ait 10 bin metrekarelik TIR parkı alanı yeni müdürlük binası olarak belirlenebilir. Böylece gümrüğün tüm birimlerini tek bir yerde toplayabiliriz" dedi.

DIŞ TİCARET

Şu an İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün birimlerinin farklı mekanlarda hizmet verdiğini dile getiren Bütün, hizmet sundukları acentaların, gümrük müşavirlerinin ve limanın Alsancak'ta olduğunu söyledi.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Bütün, "Gümrükler ile dış ticaret birimleri birleşince personel ve müfettiş sayımız arttı. Öte yandan farklı birimlerimiz farklı yerlerde hizmet veriyor. TCDD'ye ait TIR sahasındaki eski binalar yıkılıp, derli toplu binalar yapılabilir. 6-7 katlı binalar inşa edilebilir. Gümrüklerin yanı sıra laboratuvarımız ve diğer bölümlerimiz de buraya taşınır. Bu şekilde dış ticaret aksamadan bir yöntem bulabiliriz" diye konuştu. ÖİB'den taşınmaları için kendilerine henüz bir süre verilmediğini belirten Bütün, limanın bu ay ya da önümüzdeki ayda ihaleye çıkarılacağının ifade edildiğini söyledi. Bütün, "İhale süreciyle beraber yer ihtiyacımız da hızlanacak. ÖİB nasıl yerimize el koyuyorsa, bir kamu arsasına el koyup bizim önümüzü açabilir. 'Şu arsa veya bina size tahsis edilsin' derse bu olur" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim