• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir Metrosu ve İZBAN İstasyonlarında X-Ray Dönemi

İzmir Metrosu ve İZBAN İstasyonlarında X-Ray Dönemi
Yaşanan terör olayları sonrası İzmir’de güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuluyor. Metro ve İZBAN istasyonlarına X-Ray cihazları yerleştiriliyor. Ayrıca tüm iskele ve istasyonlarda sivil polisler güvenliği sağlamaya devam ediyor.

Ankara ve İstanbul’daki hain terör saldırılarının ardından İzmir’de süper güvenlik önlemleri hayata geçiriliyor. Adnan Menderes Havalimanı’nda çift güvenlik kontrol sistemi yeniden devreye girerken, metro ve İZBAN istasyonları, vapur iskeleleri, otogar, alışveriş merkezleri ve adliyede güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Bu arada İl Güvenlik Kurulu toplantısında bu güvenlik önlemlerini pekiştirecek önemli bir karar daha alındı. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kentteki tüm metro ve İZBAN istasyonlarıyla vapur iskelelerine X-Ray cihazı konulmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de görüştüklerini ifade eden Uzunkaya, Kocaoğlu’ndan da X-Ray cihazlarının çok kısa sürede alınacağı sözünü aldıklarını söyledi. Uzunkaya, tren ve vapurlara binişin bu cihazlardan geçilerek yapılacağını dile getirdi.

İzmir polisi, halkın yoğun olarak bulunduğu vapur iskeleleri, metro ve İZBAN istasyonları, AVM’ler, otogar, çarşılar, pazaryerleri ve duraklarda güvenlik önlemi aldı. Bu çerçevede tüm iskele ve istasyonlara sivil polisler yerleştirildi. Bu arada birçok vatandaştan, “İstasyonlarla ve vapur iskelelerinde dedektörlerle yeterli arama yapılamıyor” şikayetleri gelmesi üzerine de harekete geçildi.

Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın katıldığı İl Güvenlik Kurulu toplantısında kentteki tüm metro ve İZBAN istasyonları ile vapur iskelelerine havalimanında olduğu gibi XRay cihazları yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Bununla ilgili Başkan Aziz Kocaoğlu ile de görüştüklerini ifade eden Uzunkaya, Kocaoğlu’nun gerekli cihaz alımlarının hemen yapılacağını söylediğini aktardı. Uzunkaya, “İstendiğinde de uzman polisler tarafından bu cihazları kontrol edecek ekiplere eğitim verilecek” diye konuştu.

Uzunkaya, “Halkımız can güvenliği için çarşı ve sokaklara çıkmaktan kaçınırken, farkına varmadan teröre de alan yaratıyor ve terörün hedeflerine destek veriyor. Bizler halkımızın can ve mal güvenliğini 24 saat en iyi şekilde sağlamak için görev başındayız. Yeter ki, vatandaşlarımız güvenlik görevlilerine her şart altında yardımcı olsunlar, gördükleri ve duydukları her şüpheli şeyi bizlerle paylaşsınlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim