• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İzmir raylı sistemi törenle hizmete açıldı

İzmir raylı sistemi törenle hizmete açıldı
Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez bir açılışta bir araya geldi. İki lider, İzmir raylı sisteminin (İZBAN) açılışını birlikte yaptı.

RAYLI SİSTEMİ BİRLİKTE AÇTILAR

Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez bir açılışta bir araya geldi. İki lider, İzmir raylı sisteminin (İZBAN) açılışını birlikte yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez bir açılışta bir araya geldi. İki lider, İzmir raylı sisteminin (İZBAN) açılışını birlikte yaptı. Kılıçdaroğlu, 'siyasî kaygıları bir kenara bırakarak' açılışı gerçekleştirdiklerini belirtirken, Erdoğan da hizmetlerinde "orası CHP'li" diye hiç düşünmediklerini vurguladı.

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Aliağa-Cuma-ovası banliyö sisteminin (İZBAN) açılış töreni, iktidar ile muhalefeti bir araya getirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İZBAN'ın açılışını birlikte yaptı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, tören alanına gelişlerinde tokalaşarak birbirlerine selam verdi. Daha sonra konuşmalara geçildi. Kürsüye ilk olarak çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir'de gerçekleştirilen belediyecilik hizmetlerine dikkat çekti. İzmir'in Türkiye'nin aydınlık yüzü, çağdaş kenti olduğuna vurgu yaptı. 'Siyasî kaygılar bir kenara bırakılarak' da raylı sistemin açılışının gerçekleştiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda ise üstü kapalı olarak Ergenekon davası kapsamındaki tutuklamaları eleştirdi: "İzmir'e bakınca hukukun üstünlüğünü, basın özgürlüğünü, insan haklarını, hoşgörüyü görüyorum. Ben İzmir'den bakınca gazetelerde özgürce yazılarını yazan gazetecilerin, kürsülerinde düşüncelerini özgürce açıklayan öğretim üyelerinin, sokaklarında meydanlarında özgürce gösteri yapabilen insanların yaşadığı bir Türkiye istiyorum."

Ardından Başbakan Erdoğan kürsüye geldi. Bu sırada CHP Buca Gençlik Kolları üyesi Sinan Yaman, ayağa kalkarak "Burası gavur İzmir" diyerek bağırmaya başladı. Referandum öncesinde de broşür dağıtan AK Partililerin dövülmesi olayına karıştığı için gözaltına alınan Yaman, korumalar ve güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı. Başbakan, konuşmasına "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde devam etti. Erdoğan, İzmir'de metro standardında bir banliyö hattını açmış olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bu sistem ile günde ortalama 550 bin yolcunun güvenle taşınacağını dile getiren Erdoğan demiryolları yatırımları ile tüm yurdu demir ağlarla ördüklerini söyledi. "Modern dünya bu. Bunu yakalıyoruz." diyerek hizmetlerinde "orası CHP'li" diye hiç düşünmediklerini vurguladı. Erdoğan, yerel yönetimlere yapılan yatırımların önemine de dikkat çekerken İzmir'de tesis edilen bu örnek işbirliğinin daha da geliştirilmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, konuşmaların ardından birlikte banliyö trenine bindi. Makinist odasına geçen iki lider, bir süre seyahat etti. Başbakan, Turan durağında trenden indi. Duraktaki vatandaşların sevgi gösterisinde bulunmaları üzerine, Başbakanlık otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim