• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İzmir-Sivas uçak seferlerine başladı

İzmir-Sivas uçak seferlerine başladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, daha önce başlatılan ancak yolcu sayısının yetersizliği nedeniyle iptal olan İzmir-Sivas uçak seferlerinin yeniden başlatıldığını belirterek, Sivaslıların buna sahip çıkmasını istedi.

 

Müsteşar Habip Soluk, ilk seferin başlaması nedeniyle  açıklamalarda bulundu. Soluk, İzmir-Sivas Uçak seferlerinin daha önce Sun Express aracılığıyla başladığını ancak sürdürülemediğini hatırlattı. 
 
Habip Soluk, “Pegasus uçacak iyi bir firma. İzmir’de yaşayan Sivaslılar ve Sivaslılarımız iyi sahip çıkarlarsa bin kilometrenin üzerindeki mesafe 1.5 saatte rahat ulaşım sağlayacak.” dedi. 
 
Fiyatın oldukça makul olduğuna vurgu yapan Soluk, şöyle devam etti: “Fiyat çok uçuk değil, belki otobüs fiyatının yollardaki yediklerini de sayarlarsa otomobil benzin fiyatına gelen bir oranda olacak. Burada bunun devamı için sahip çıkmak lazım. Hayırlı olsun gerçekten büyük bir mücadele verildi. İzmir-Sivas, Antalya-Sivas için, bu mücadeleyi inşallah boşa çıkarmazlar.” 
 
SİVAS - İSTANBUL YOLCU SAYISI YETERSİZ
 
Müsteşar Soluk, Sivas-İstanbul arasındaki uçak seferlerinde yolcu sayısının yetersiz olduğunun altını çizdi. Yolcu sayısının İstanbul’daki yoğunluğa göre bekledikleri yoğunlukta olmadığını söyleyen Soluk, ”Bizim istediğimiz yolcu sayısı hiç olmazsa 700 bini devirmesi. Geçtiğimiz 2012 yılında 232 binlere çıktı. Ondan önce 110 binlerdeydi. Ondan öncede 90 bindeydi. İnşallah giderek artacağına inanıyoruz. Çünkü Sivas’ın İstanbul’da 2, 3 kat Sivaslı var. Bu sadece yolcu geliş gidişiyle değil, Sivas’taki hareketlilik Sivas ekonomisine de bir canlılık getirecektir. O bakımdan yolcunun artmasına önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Bu arada Sivas-Antalya uçak seferlerinin de 3 Haziran’da başlayacağı öğrenildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim