• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

İzmir'de Binali fırtınası Yıldırım gibi esiyor

İzmir'de Binali fırtınası Yıldırım gibi esiyor
Ulaşımı hızlandıracak iki dev projede ilk adımlar bu hafta atılıyor. Uçanyol için yarın ihaleye çıkılırken, Konak Tüneli’nin temeli ise Cuma günü atılıyor.

Ulaşımı hızlandıracak iki dev projede ilk adımlar bu hafta atılıyor. Uçanyol için yarın ihaleye çıkılırken, Konak Tüneli’nin temeli ise cuma günü atılıyor

‘Konak Tünel’i başlıyor

Yeşildere Mehmetçik Parkı’ndan girerek Konak Bahri Baba Parkı’ndan çıkacak olan Konak Tüneli’nin temeli, 23 Eylül Cuma günü saat 15.00’te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılacak. Tünel, en fazla üç yıl içinde tamamlanacak.

Ak Parti’nin ‘35 İzmir 35 proje’si içinde yer alan Konak Tüneli’nin temeli, 23 Eylül Cuma günü atılacak. Tören, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla Yeşildere Mehmetçik Parkı’da yapılacak. Bin 600 metre uzunluğundaki tünel, Konak Bahri Baba Parkı’ndan çıkacak. Yaklaşık 120 milyon liraya mal olacak tünelin en geç üç yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İlk güzergahı, Mürselpaşa Bulvarı ile Konak Sabancı Kültür Merkezi arasında olan tünelin projesinin yapım zorlukları göz önüne alarak değiştirildiği öğrenildi.

Uçan yol 18 ayda bitecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, halk arasında “Uçan yol” adıyla bilenen Yeşildere Caddesi’yle Buca Onat Caddesi’ni birbirine köprülü kavşakla bağlayacak yolun ihalesini 20 Eylül Salı günü yapacak.

Buca-Otogar arası ekspres güzergahın 1350 metrelik bölümü olan Uçan Yol 18 ayda tamamlanacak. Yeşildere Caddesi’ni “Köprülü kavşak” ile aşarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik “Ekspres” güzergahın Onat Caddesi’ne kadar olan 1350 metrelik bölümünün ihalesi 20 Eylül Salı günü yapılacak.

Toplam 1. 3 milyon 390 bin 626 TL tutarında kamulaştırma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yolun en önemli bölümü olan viyadüklü geçiş için harekete geçti. Halk arasında viyadük yüksekliği nedeniyle “Uçan yol” olarak bilinen projeye göre Yeşildere Caddesi’nden Meles Deresi ve banliyö hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar Köprülü kavşak ile aşılacak. Böylece kent içerisinde kesintisiz ulaşım sağlanacak.

konak_tuneli.jpg

yol.jpg

DENİZ HABER AJANSI                     İSTANBUL HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr                          www.istanbulhaber.com

www.turkishmaritime.com.tr                 www.aksiyonhaber.com 

www.ThyHaber.Com                             www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim